Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lassan elköszön Sissi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. szeptember 18. 15:00
Lassan elköszön Sissi
Szombaton finisszázsra várják az érdeklődőket az Almásy-kastélyba

Október végéig tekinthető meg az Erzsébet királynéról szóló időszaki tárlat a gyulai Almásy-kastélyban; szombaton finisszázzsal emlékeztetik az érdeklődőket, hogy már csak néhány hetük maradt a kiállítás megtekintésére – tájékoztatott közleményében a kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc NKft.

Mint írták, a szeptember 23-i finisszázs Erzsébet személyét igyekszik közelebb vinni a látogatókhoz. Bár Sissi a mai napig rendkívül népszerű, a szakemberek még mindig tudnak olyan ismeretekkel szolgálni róla, amelyek széles körben nem ismertek. A szombati eseményen többek között a császárné versíró szenvedélyéről mesélnek a látogatóknak, és Sissi néhány verse is elhangzik majd.

Az érdeklődők a gyulai kastélyban azon az útvonalon mennek majd végig, amelyet Erzsébet is megtett az 1857-es királylátogatáskor. A nagyebédlőben a gödöllői királyi kastély hivatalos Sissi-hasonmása fogadja őket, akivel fotózkodhatnak is. Este Vágó Zsuzsi és Kocsis Dénes ad musicalbetétdalokból összeállított szabadtéri koncertet a kastély déli homlokzata előtt. Az estet pezsgős koccintás és beszélgetés zárja „őfelségével” és a fellépőkkel.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a gödöllői és a gyulai kastély közös tárlata tavaly május 25-én nyílt meg, napra pontosan 165 évvel azt követően, hogy Sissi és férje, az osztrák császár látogatást tett az épületben. Az Almásy-kastély időszaki kiállítóterének négy helyiségében mintegy hatvan műtárgy és ábrázolás mesél a királynéről, és egy tucat interaktív installáció hozza közelebb személyiségét a látogatóhoz.

A megnyitás óta eltelt közel másfél évben a tárlathoz kapcsolódva több kísérőrendezvényt is tartottak a gyulai kastély munkatársai: 2022 júniusában a Nemzeti Lovas Színház Sissi lóháton című előadását mutatták be a várkertben, szeptember 10-én, az uralkodónő halálának évfordulóján Sissi-maratont rendeztek, novemberben pedig Erzsébet-napi vacsorán kóstolhatták meg az érdeklődők a császári pár kedvenc ételeit.

A mostani finisszázs délutáni és esti programjaira külön kaphatók belépők. Az érdeklődők az Almásy-kastély weboldalán találhatnak bővebb információt az eseményről.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)