Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1410 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 18. 08:07
Országos határrendészeti összesítő: 1410 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 17-én 822 határsértőt tartóztattak fel, és 588 személyt megakadályoztak, hogy illegálisan lépjen Magyarország területére.  

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök egy esetben 26 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 22 esetben 788 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Röszke és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében egy esetben nyolc határsértőt tartóztattak fel Mosonmagyaróvár közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 13 esetben 588 személyt akályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt két, embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Mosonmagyaróvár közigazgatási területén szeptember 17-én 1 óra 30 perckor egy lengyel honosságú gépkocsit és annak moldovai állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A sofőr menekülni próbált, de rövid időn belül elfogták. A gépkocsiban nyolc, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

Zákányszék külterületén szeptember 17-én 22 óra 15 perckor a járőrök ellenőriztek egy cseh honosságú személygépkocsit, melyet egy szerb férfi vezetett. A járműben 11 magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Az utasok egyik esetnél sem tudták személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről. A járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)