Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bűnmegelőzési programsorozatot indít a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/Varga Zoltán • HÍREK • 2023. szeptember 04. 18:07
Bűnmegelőzési programsorozatot indít a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság
A környezet- és állatvédelemre, valamint az online térben elkövetett jogsértésekre fókuszálnak

Tanulás – Élmény – Tapasztalat (TÉT) címmel bűnmegelőzési programsorozatot indít a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A környezet- és állatvédelemre, valamint az online térben elkövetett jogsértésekre fókuszálnak – közölte hétfőn sajtótájékoztatón a kapitányság bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadója.

Fotó: police.hu

Deák Sándor a Gyulai Várfürdő téli főbejárata előtt elmondta, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával zajló program során környezetbarát poharakon néhány címszóval, tanáccsal próbálják felhívni a figyelmet a témakörök fontosságára.

Az online térben elkövetett bűncselekményeknél például az olvasható, hogy jobb az utánvétes lehetőséget választani, és ismeretlen linkeket és e-maileket nem tanácsos megnyitni. A környezetvédelemre fókuszáló pohár egyebek mellett a szelektív hulladékgyűjtésre és az energiatakarékos izzók fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az pedig valamennyin szerepel, hogy a stand pénztárjánál kérhető egy menetlevél, amelyen öt Békés vármegyei helyszín – például a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, a békéscsabai Körösök Völgye Látogatóközpont vagy a dévaványai túzokvédelmi látogatóközpont – szerepel. Az első ötven játékos, aki valamennyi helyszínre ellátogat és azt egy ott kapható pecséttel igazolja, ingyen családi belépőjegyet kap a Gyulai Várfürdőbe – közölte.

Fotó: police.hu

A helyszínek végiglátogatásával tanulhatnak az állatok- és a környezet védelméről, jó élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhatnak – jelentette ki Deák Sándor.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fürdő és a rendőrség kapcsolata régóta tart, hiszen a nyári szezonban strandszolgálat van a komplexum területén. Azért csatlakoztak a mostani kezdeményezéshez, mert fontosnak tartja az online csalásokra felhívni a figyelmet, hiszen lassan nincs olyan, akit magát személyesen vagy egy közeli ismerősét ne érintette volna már ez a jogsértés – tette hozzá.

Deák Sándor az MTI kérdésére elmondta, rendszeresen indítanak hasonló programokat, amelyek a tapasztalatok alapján nagyon népszerűek, sokakat megmozgatnak. A témáról és a kezdeményezésről ráadásul a nyolc vármegyei kapitányság különböző rendezvényeken, kitelepülések alkalmával is hírt ad, így még több emberhez jutnak el az üzenetek, a figyelemfelhívások – tette hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)