Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hogyan maradjon szép és üde a nyár végéig a kert?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. augusztus 31. 15:00
Hogyan maradjon szép és üde a nyár végéig a kert?
A Csiszér-Gép Kft. hasznos tanácsai

Az ilyenkor jellemző száraz vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet, így különös figyelmet kell fordítanunk ebben az időszakban a gondozására. Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk, hogyan tudja megtartani kertje szépségét késő őszig, illetve Besenyei Péter műrepülő pilóta is megosztja kertgondozási praktikáit.

Így lesz szép a gyep

Nyáron, a pihenés alkalmával hajlamosak vagyunk elfeledkezni a gyepünkről, pedig ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hiszen elég néhány csapadékmentes, forró nap, és a fű teljesen tönkremehet. A legfontosabb, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk ilyenkor a locsolásra.

 „A meleg, nyári időszakban a locsolást és a kerti munkák nagy részét korán reggel végzem, mert szeretem aktívan kezdeni a napot, és egyébként sem szoktam sokáig lustálkodni. A gyepnek is jobb, ha nem a legforróbb, napsütéses órákban locsoljuk, hiszen úgy könnyen kiégethetjük a pázsitot” – mesélte Besenyei Péter világ- és Európa-bajnok műrepülő pilóta, akinek egyik legkedvesebb időtöltése a kertészkedés. A forróbb napokon érdemes mindennap öntözni a pázsitot, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor is igyekezzünk legalább 4-5 alkalommal locsolni egy héten. Az alapos áztatásnak és az éltető napsugaraknak köszönhetően ilyenkor a fű is gyorsabban nő, ezért a fűnyírást sem szabad elhanyagolni, mert könnyen burjánzásnak indulhat a kert. „A nagy melegben kéthetente vagy akár hetente is lenyírhatjuk a füvet, ha mellette alaposan öntözzük” – tanácsolta a STIHL szakértője, aki hozzátette, hogy a tervezett fűnyírás előtt 24 órával hanyagoljuk a locsolást. A könnyed és gyors munkavégzés érdekében érdemes akkumulátoros fűnyírót használni.

Cserjék metszése

Ebben az időszakban nem csak a fű indul hirtelen gyors növekedésnek, hanem a cserjék és a sövények is. Nem szabad elfelejteni ezek megmetszését sem, hiszen így azt „hihetik” a növények, hogy vége a szezonnak, és nem borulnak virágba, nem növesztenek új hajtásokat, vagy csak nagyon keveset. Ezzel szemben, ha visszavágjuk az ágakat, felpezsdül a növényünk, és azon „dolgozik” majd, hogy minél több új levelet és ágat hozzon – ismertette a STIHL szakértője.

„A párom, Tünde kedvenc virága a rózsa, így ebből is van néhány bokrunk a kertben, amit általában én szoktam metszeni. Egy könnyű és rendkívül halk akkumulátoros sövénynyírót használok a bokrok alakítására, mert ezzel sokkal egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben tudom elvégezni a munkát, ráadásul a STIHL sövénynyírói nagyon könnyűek és strapabíróak is” – folytatta Péter, aki hozzátette, hogy minden percét élvezi a kertben töltött időnek.

[Forrás: stihlnemzedekek.hu]

Gyulai áruház

Cím: 5700 Gyula, Béke sgt. 54.
Telefon: 66/561-770
Mobil: 30/847-1606
Fax: 66/561-771
Email: info@kisgepweb.hu

Békéscsabai áruház

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 112.
Telefon: 66/527-570
Mobil: 30/9551-531
Fax: 66/527-570
Email: info@kisgepweb.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)