Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai vízilabdások a szentesi Takarék Kupán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2023. augusztus 28. 17:00
Gyulai vízilabdások a szentesi Takarék Kupán
A fiatal játékosok a Ferencváros ellen is vízbe szálltak

(felső sor, balról jobbra) Szabó Máté, Orosz Bertalan, Geszner Balázs, Csapó Ákos, Tóth Olivér, Popa Dániel, Bereczki Igor, Szilvásy Attila edző. (alsó sor) Mórocz Dávid, Súr Zétény, Restye Botond, Bereczky Balázs, Köves Pál Hunor, Számfira Kristóf, Matei Alexander. (Lipták Levente és Tóth Marcell nincs a képen).

Fotó: Gyulai Hírlap

Szentesen rendezték meg augusztus 25–27. között a Takarék Kupa elnevezésű rangos vízilabda-utánpótlástornát, amelyen három korcsoportban harminc csapat fiatalja szállt vízbe.

A Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub fiókcsapata, a Gyulai Vízilabda Klub Szilvásy Attila és Jeszenszky Ákos edzők irányításával, napi két edzéssel készült fel a háromnapos megmérettetésre. A többségében gyulai versenyzőkből álló csapat, békéscsabai gyerekekkel kiegészülve, a 2013-as születésűek alkotta babykorosztályban indult el, ahol komoly klubmúlttal és utánpótlásbázissal rendelkező csapatokkal kerültek egy csoportba.

A Szilvásy Attila és Csabai Zoltán (Békéscsaba) edzők által vezényelt fiataljaink a torna első napján Ferencvárosi Torna Club és a Mórahalom VK csapataival mérkőztek meg, majd a második napon a Pécsi SN és a Fehérvár VSE versenyzői ellen szálltak vízbe. A vasárnapi helyosztón a Soproni VSE ellen már kiélezett csatát vívtak, és nagyon szoros mérkőzést játszottak.

– A szentesi felkészülési tornán a tizenöt fős keretünkből négy játékos már tavaly is játszott kiegészítő emberként a babybajnokságban, a többiek ezen az eseményen voltak először éles mérkőzésen, gyakorlatilag előtte még pályát berendezve sem láttak. Mindezeket figyelembe véve ez a megmérettetés megfelelő volt a hibáink felmérésére, valamint arra, hogy kiderüljön, miben kell leginkább fejlődniük a gyerekeknek a szeptember végi bajnoki rajtig, amelynek délkeleti régiójában gyulai színekben indulunk el, csabai gyerekekkel kiegészülve – értékelte a csapat szereplését a Gyulai VK edzője Szilvásy Attila, aki a jövőbeni tervekről is beszámolt.

Fotó: Gyulai Hírlap

Kiemelte: a hazai bajnoki fordulókat nagyon szeretnénk Gyulán megrendezni, de ehhez segítségre is szükségük lesz, így bíznak a Gyulai Várfürdő vezetőségének támogatásában.

– A mostani csapatot értelmes, intelligens fiatalok alkotják, akik hamar megértették és elsajátították a szabályokat és a felállást. Ha ez a gárda együtt marad, akkor egy nagyon jó csapat születhet. Az elmúlt két év nehézségei után ez az első alkalom, hogy 15-16 gyerek állandó szereplésével tudunk számolni. Ezúton köszönjük a Gyulai Várfürdőnek, hogy lehetőséget biztosít az edzésekhez – tette hozzá.

Szilvásy Attila elmondta azt is, továbbra is várják a 2013. év után született gyerekek jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni ezt hazánkban méltán népszerű sportágat.

A tornán szereplő gyerekek névsora: Szabó Máté, Orosz Bertalan, Geszner Balázs, Csapó Ákos, Tóth Olivér, Popa Dániel, Bereczki Igor, Mórocz Dávid, Súr Zétény, Restye Botond, Bereczky Balázs, Köves Pál Hunor, Számfira Kristóf, Matei Alexander, Lipták Levente, Tóth Marcell. Edzők: Szilvásy Attila, Jeszenszky Ákos, Csabai Zoltán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)