Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötödik alkalommal rendezik meg a Határ Menti Filmfesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. augusztus 23. 11:50
Ötödik alkalommal rendezik meg a Határ Menti Filmfesztivált
Gyulán négy filmet nézhetnek meg az érdeklődők hétvégén

kónya istván és stavaru cristian

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Ötödik alkalommal rendezik meg a Határ Menti Filmfesztivált augusztus 25–27. között, amelyhez idén Gyula városa is csatlakozik – jelentette be augusztus 23-án Kónya István alpolgármester és Stavaru Cristian szervező.

Kónya István elmondta: a fesztivál főszervezője, Nagyszalonta és Gyula között hosszú évek óta kiváló kulturális kapcsolat van, több projektet szerveztek közösen, többek között együtt alkották meg a Toldi című játékfilmet, amelyet aztán mindkét településen bemutattak, majd filmfesztiválokon is szerepelt.

A vetítések fő helyszíne a nagyszalontai Székely László park lesz; a fürdővárosban négy filmet – két román és két magyar alkotást – nézhetnek meg az érdeklődők a művelődési központban, az alkotásokat ugyanabban az időben fogják Romániában is vetíteni. A román filmeket mindkét helyszínen magyar, a magyar filmeket román felirattal vetítik.

Az alpolgármester kiemelte: a program a következő Interreg pályázati ciklusnak az előzménye, a további együttműködés egyik mérföldköve.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Stavaru Cristian kifejtette: 2019-ben rendezték meg az első Határ Menti Filmfesztivált, 2020-ban már az volt a terv, hogy bevonják Gyula városát is, de ez a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetséges.

A fesztiválon jelen lesznek Bálint Előd és Vasile Muraru színészek, akikkel közönségtalálkozó keretében beszélgethetnek a nézők a filmvetítések után.

A rendezvény augusztus 25-én, pénteken 20 órakor indul a megnyitóval, majd a Derék emberek című filmet vetítik le. Augusztus 26-án, szombaton 18 órakor a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmmel folytatódik a fesztivál, 20 órakor pedig a Metronom című alkotást nézhetik meg az érdeklődők. Augusztus 27-én, vasárnap 18 órakor a Larry című filmmel zárul a fesztivál.

A belépés az összes filmvetítésre ingyenes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)