Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1047 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. augusztus 19. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 1047 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 434 határsértőt tartóztattak fel és 613 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét és Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 377 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 1 esetben 11 határsértőt tartóztattak fel  Bezenye közigazgatási területén.

A járőrök Heves vármegyében 1 esetben 13 határsértőt tartóztattak fel Lőrinci közigazgatási területén.

A járőrök Nógrád vármegyében 1 esetben 9 határsértőt Nagyoroszi, míg Pest vármegyében 1 esetben 7 határsértőt Nagymaros közigazgatási területén tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 20 esetben 613 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 11 embert fogtak el, embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)