Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A városházán köszöntötték a gyulai mézkirálynőt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. augusztus 18. 12:58
A városházán köszöntötték a gyulai mézkirálynőt
Borszéki Viktória Eszter célja a mézfogyasztást népszerűsítése

kónya istván, görgényi ernőborszéki viktória eszter és csige gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Borszéki Viktória Esztert, 2023 magyar mézkirálynőjét köszöntötte augusztus 18-án a városházán Görgényi Ernő polgármester, Kónya István alpolgármester és Csige Gábor jegyző.

A mézkirálynő a találkozón kifejtette: a XXXV. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozón választották meg, amelyet augusztus elején rendeztek meg Jászberényben.

A megmérettetésen egy szakmai zsűri értékelte a jelentkezőket, akik általában méhészcsaládból származnak. A jelölteknek először egy szakmai kérdéseket tartalmazó írásbeli tesztet kellett kitölteniük, majd a színpadon a közönség előtt kellett bemutatkozniuk, végül egy személyes elbeszélgetés következett a szakmai zsűrivel, akik az összteljesítmény alapján hozták meg a döntésüket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Borszéki Viktória Eszter lapunk kérdésére elmondta: okleveles pszichológusként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a tanulmányait pedig a Magyar Családterápiás Egyesületnél folytatja, a célja, hogy párterapeuta legyen.

Hozzátette: a méhészkedéssel három évvel ezelőtt, a párja révén kezdett el foglalkozni, jelenleg 35 méhcsaláddal dolgoznak.

Kiemelte: mézkirálynőként a célja, hogy népszerűsítse a mézfogyasztást, a méhészeti termékeket, illetve szeretné folytatni a mézes reggelik hagyományát, amelyek során országszerte iskolákban és óvodákban tart előadásokat a méz fontosságáról.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)