Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyors és pontos diagnosztikát tesz lehetővé a Pándy Kálmán-kórház új szívultrahang-készüléke

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. augusztus 08. 19:51
Gyors és pontos diagnosztikát tesz lehetővé a Pándy Kálmán-kórház új szívultrahang-készüléke
A gyulai a második hazai kórház, ahol beüzemelték az új fejlesztésű eszközt

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mobil szívultrahang-készüléket vásárolt a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán-tagkórháza mintegy 30 millió forint saját forrásból – közölte Becsei László főigazgató főorvos és Thury Attila osztályvezető főorvos kedden a kardiológiai osztályon tartott sajtótájékoztatón.  

Thury Attila kiemelte: a miskolci kórház után a gyulai a második, ahol beüzemelték az új fejlesztésű eszközt, amely a korábbi szívultrahang-készülékeknél lényegesen kisebb és mozgatható, így az a sürgősségi esetek, valamint a fekvőbetegek esetén is gyors és pontos diagnosztikát tesz lehetővé.

Hozzátette: osztályukon a szakember-utánpótlás is biztosított, az elmúlt időszakban hat rezidens érkezett hozzájuk.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Becsei László elmondta: az új készüléket nemcsak az 50 ágyas invazív kardiológiai osztályon és a hozzátartozó hatágyas szubintenzív részlegen tudják használni, hanem a kórház többi osztályán is.

Kifejtette: a kardiovaszkuláris megbetegedések Magyarországon népbetegségnek számítanak, az általuk okozott halálesetek száma nagyon magas. Ennek csökkentése érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az érintett betegek ellátására, a kardiológiai osztály fejlesztésére – fogalmazott.

Emlékeztetett: három évvel ezelőtt határon átnyúló pályázatból szereztek be egy modern kardiológiai ultrahangot, idén pedig az Országos Kórházi Főigazgatóság révén uniós pályázati forrásból vásároltak egy ultrahangkészüléket, amelyet elsősorban az invazív kardiológiai osztályon és a gyerekosztályon használnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Arról is beszámolt, hogy a meglévő szívkatéteres műtő mellett egy újabbat alakítanak ki októberre, és egy új DSA-készüléket is beszereznek az invazív kardiológiai beavatkozásokhoz. A fejlesztések révén két beteget is el tudnak majd látni egy időben, így rövidülhetnek a várólisták.

A főigazgató főorvos arra is kitért, hogy az elmúlt hónapokban több alkalommal szervezett a kórház ingyenes szív- és érrendszeri szűréseket a SzívSN Országos Betegegyesülettel együttműködésben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)