Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetközi felkészülési tornán szerepeltek a békéscsabai vízipólósok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 03. 10:00
Nemzetközi felkészülési tornán szerepeltek a békéscsabai vízipólósok
Két csapattal képviseltette magát a Swietelsky-Békéscsaba a Diapolo Kupán 

Az ifjúsági és gyermek korcsoportos csapatokkal nevezett idén Swietelsky-Békéscsaba a nemzetközi Diapolo Kupa felkészülési tornára, amelyet Szentesen rendeztek meg – közölték a csabapolo.hu oldalon.

Mint írták, az első két napon a csoportmérkőzéseket rendezték, de akadt olyan kategória is, ahol már szombaton a keresztjátékokra is sor került. A zárónapon már helyosztókat és a döntőket rendezték meg a dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában.

A serdülő korosztályúakkal megerősített ifjúsági csapat a nyolcfős mezőnyben az első napon, a csoportmérkőzések során, szoros csata után 15–14-es vereséget szenvedett a Zempléni VK együttesétől, majd a délutáni órákban a litván Vilniust két góllal legyőzték 12–10-re. A szombati folytatásban a soproniaktól 9–5-re kikaptak, majd délutáni a keresztjáték során ugyancsak vereséget szenvedtek az olasz Genovától 8–5-re. Mindez azt jelentette, hogy vasárnap a 7–8. helyért ugorhattak vízbe, ellenfelük a KÓPÉ Dunakanyar együttese volt. Ezen a mérkőzésen az ellenfél magabiztosabb volt és 18–11 arányban győzött, ezzel a békéscsabai együttes a nyolcadik helyen zárták a bajnokságot. Minden csapatból megjelölték a torna legjobbját, Swietelsky-Békéscsabánál Szatmári Levente érdemelte ki ezt a megtisztelő címet.

Az ifjúságiak végső sorrendje: 1. Soproni VK, 2. Szentesi VK, 3. SSK Slagelse, 4. Zempléni VK, 5. Genova, 6. Vilnius, 7. KÓPÉ Dunakanyar, 8. Swietelsky-Békéscsaba.

– Közel nyolc egyforma erősségű csapat küzdött három napon át a tornán, bármilyen végeredmény születhetett volna a mérkőzéseken. Mi átéltünk mindent, de végül a nyolcadik helyen kötöttünk ki. Csapatunkat néhány ifjúsági és sok serdülő korú játékos alkotta, akikkel az alapozó időszak kellős közepén járunk. Ezek ismeretében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, munkájával – értékelt Ajtai Miklós edző.

A tíz csapatot felvonultató, két ötös egységre osztott gyermek korcsoportúak mezőnyében a csabaiak a csoportmérkőzések során pénteken a bolgár KPS Várnától 18–11-re kikapott, délután a román Marosvásárhely következett, akikkel nem bírtak, itt 12–6 lett a végeredmény a románok javára. Másnap a Zemplén felett diadalmaskodtak 20–8-ra, majd délután a Csongrádi VVSE következett, akikkel szemben gólzáporos találkozón 21–12-re nyertek. Mindez azt jelentette, hogy csoportjukban a harmadik helyen zártak a fiatalok, ezért vasárnap délelőtt az 5–6. helyért csatázhattak a másik ág harmadik helyezettjével, a Soproni VSE gárdájával. Igencsak szorosan alakult a végeredmény, amely során egy góllal a soproniak bizonyultak jobbnak (13–12). A Békéscsabából Suhajda Zoltán volt a legjobb játékos.

A gyermek korosztályúak végső sorrendje: 1. Szentesi VK, 2. Várna, 3. Marosvásárhely, 4. Vilnius, 5. Soproni VSE, 6. Swietelsky-Békéscsaba, 7. KÓPÉ Dunakanyar, 8. Zempléni VK, 9. Csongrád, 10. Genova.

– Minden évben a felkészülés egyik állomása a Diapolo Kupa, ahová munkából érkezünk, és eredménykényszer nélkül játszunk. Ez érthető, hiszen mindössze három hete zajlik az alapozó időszak, eddig leginkább úszásból álltak a hétköznapjaink, labdával alig találkozott a csapat. A pénteki nyitányon két erős, határon túli ellenféllel találkoztunk, amit bizonyít, hogy mindkettő végül a dobogón zárta a szentesi eseményt, így elfogadható volt a vereség. Egyébként mindkét egylet hazai bajnoksága más ritmusban zajlik, mint a miénk, ezért ők még alaposan benne vannak a saját bajnokságukban, ami miatt összeszokottabbak, hatékonyabbak. A második napi két győzelmünk papírforma eredmény volt, és sokat jelentett az első napi két „gyakorló” mérkőzés. Így a torna vége felé egyre jobb teljesítményt nyújtott a gárda, amely játékosainak zöme csak most került a kezem alá, most kezdek ismerkedni velük, most kezdjük szokni egymást. Ennek ismeretében elégedett voltam fiataljaink teljesítményével – összegezte a tornát Fodor Ádám edző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)