Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészült a Nagyváradi úti kerékpárút

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. július 31. 15:34
Elkészült a Nagyváradi úti kerékpárút
Megkezdődik a forgalombahelyezési eljárás

Forrás: Facebook

Elkészült a Nagyváradi úti kerékpárút, megkezdődik a forgalombahelyezési eljárás – adta hírül Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán. A beruházás csaknem 157 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg.

A városvezető közölte: a műszaki átadás-átvétel lezárult, de néhány hiányosságot – így a Csókos úthoz közeli szakaszon a csapadékvíz-elvezetési problémát – még orvosolnia kell a kivitelezőnek.

Jelezte: a forgalombahelyezési eljárása nagyjából egy hónapig tart. Ez idő alatt használható a frissen elkészült kerékpárút, de a forgalombahelyezési engedély megérkezéséig mindenki csak a saját felelősségére közlekedhet rajta – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Forrás: Facebook

Mint írta, az új kerékpárút növeli a közlekedésbiztonságot a Nagyváradi úton, és rácsatlakozást biztosít a Galamb utcától arra a kerékpárút-hálózatra, amelyen el lehet jutni Szanazugba, Városerdőre vagy egészen Nagyszalontáig. A beruházás keretében parkolók is épültek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a munkálatok idén áprilisban kezdődtek; a kivitelező a gyulai DBD-Bau Kft. volt. 

Fotó: Facebook

A bicikliút három részből áll: a Csókos út és a Toldi utca között vegyes forgalmú szakasz épült ki, ahol kerékpárosok és gyalogosok is közlekedhetnek. A Toldi utcától a Bihari utcáig kétirányú kerékpáros nyomvonalat hoztak létre, a Bihari utcától a Galamb utcáig pedig kerékpársáv vezet az úttest két oldalán.

A beruházás a Gyula város komplex turisztikai fejlesztése projekt keretében valósul meg, melyre egymilliárd forint százszázalékos intenzitású támogatást nyert el a gyulai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ebből a pályázati forrásból újul meg a Százéves cukrászda és a Ladics-ház is.

Forrás: Facebook

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)