Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Herczeg Jánost köszöntötték a városháza dísztermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2023. július 06. 13:15
Herczeg Jánost köszöntötték a városháza dísztermében
A speciális olimpikon három éremmel tért haza a világjátékokról 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Herczeg Jánost, a berlini speciális olimpiai világjátékon szerepelt nemzeti bowlingcsapat tagját köszöntötte Görgényi Ernő polgármester a városháza dísztermében. 

A gyulai sportoló a magyar válogatottal az előkelő ötödik helyen zárta a speciális viadalt, emellett egyéniben és párosban is kiváló eredményeket gurított az erős mezőnyben. Párosban Kovács Barbarával az oldalán a hetedik helyen fejezte be a világversenyt, egyéniben pedig a hatodik helyet sikerült megszereznie.

Görgényi Ernő elismerő oklevelet nyújtott át a sportolónak, a Gyulai Várfürdő pedig egyéves bérlettel ajándékozta meg a speciális olimpikont.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető elmondta, ezek a nagyszerű helyezések hosszú évek kitartó munkájának az eredményei. Kiemelte, a 2021-ben átadott új bowlingpálya kiváló lehetőséget nyújt a sérült sportolók számára a felkészüléshez és a kikapcsolódáshoz. 

Nyikora Péterné, a sportoló édesanyja elmondta, fényesebb érmeket reméltek, de nagyon erős mezőny gyűlt össze Berlinben, ami még inkább emeli az elért eredmények értékét.

A fiatal olimpikon számára most a pihenés van soron, ám hamarosan elkezdi a felkészülést a szeptemberi gyulai versenyre. A Harruckern SE versenyzője azt a célt tűzte maga elé, hogy a 2027-es ausztrál speciális olimpiai világjátékokra is kijusson.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)