Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismerje meg a fülakupunktúrát!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szántóné Borbély Angéla Éva • MAGAZIN • 2023. június 25. 15:00
Ismerje meg a fülakupunktúrát!
Szántóné Borbély Angéla Éva természetgyógyász írása

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint a fül a testünk egyik mikrorendszere. A fülön minden szervünk megtalálható egy-egy ponton, és azok működését is letükrözi. Ezért a fül megfelelő pontjainak stimulálásával szabályozni lehet a test működését.

képünk illusztráció

Fotó: Pixabay.com

A fülakupunktúrának szinte nincs mellékhatása, esetleg enyhe szédülést, bőrpírt vagy kisebb vérzést okozhat. Annál több jótékony hatása ismert és bizonyított, teljesen természetes gyógymód.

A meghatározott pontok kezelése során fizikai, érzelmi javulást lehet tapasztalni. Nagyon hatásos szenvedélybetegségeknél, méregtelenítéskor, mozgásszervi megbetegedésekre, egyes szervek működési zavarainak helyrehozására. Pánikbetegséget, depressziót, alvászavart, allergiát is lehet ezzel a módszerrel kezelni. Gyulladáscsökkentésre, vese-, máj- és légúti panaszokra, illetve pszichoszomatikus tünetek kezelésére is alkalmazzák a fülakupunktúrát.

Kiváló fájdalomcsillapító hatású, migrénes fejfájást, illetve mozgásszervi fájdalmakat is csökkentheti ez a kezelés.  Stimulálja a kiválasztást, az emésztő szerveket, ezért a fogyókúrázók gyakran választják kezelésük részeként.

Ideális lehet még autoimmun betegségek, reumatikus megbetegedések, hormonális zavarok kiegészítő kezelésére, fogászati beavatkozások előtt és után, vérnyomásprobléma esetén, szív- és keringési zavarok ellen, fülzúgás, illetve funkcionális meddőség kezelésére.

Hatása kúraszerű alkalmazás estén tartós. A kezelés vékony tűkkel történik, de mágnesgolyókkal fájdalommentes kezelés is választható.

[A cikk szerzője természetgyógyász fitoterapeuta és fülakupunktúrás addiktológus, mentálhigiénés szakember, kineziológus. Rendelőjének címe: 5700 Gyula, Rákóczi u. 31., tel.: 0620/487-6669.]

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)