Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották a Gyulavári Kastélynapokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 24. 15:44
Hivatalosan is megnyitották a Gyulavári Kastélynapokat
A megnyitón a főzőverseny eredményét is kihirdették

hivatalosan is megnyitották a gyulavári kastélynapokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Főzőversennyel kezdődött a X. Gyulavári Kastélynapok június 24-én, amelyet délután az eredményhirdetéssel egybekötve nyitottak meg.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester üdvözölte, aki köszönetet mondott a szervezőknek, hogy a 2019 és a koronavírus-járvány óta először ismét megrendezték a kastélynapokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A verseny kapcsán megjegyezte: barátokkal együtt főzni mindig öröm, különösen, ha egy szakmai zsűri még el is ismeri az elvégzett a munkát.

A megmérettetésre két kategóriában nevezhettek a csapatok, összesen 64 adag ételt értékelt az Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács vezette zsűri.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A marha- és dámvadpörkölt kategóriában harmadik helyezett lett a Papa pia, másodikként végzett a Marhajó csapat, az aranyérmet pedig az Ügynökök érdemelték ki. A Békés Vármegyei Culinary Team különdíját a Gyepes Team kapta, a csapat mestercukrászának felajánlását, egy 20 szeletes tortát Gyula Város Önkormányzatának szakácsai nyerték el, Szabó Károly önkormányzati képviselő különdíját pedig a Csipet Csapat vehette át.

Az egyéb kategóriában bronzérmes lett a Gulyás bagázs, második helyre főzte be magát a CSI-BA Team, az első helyezett pedig a Vihar Team lett. A Békés Vármegyei Culinary Team különdíja az Esélytelen esélyesekhez került, a 20 szeletes tortát a Heat&Cool Klíma csapata kapta, a gyulavári részönkormányzat külön elismerését pedig a Bogrács brigád vehette át.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Gyulavári Kastélynapok főzőversenyének vándorserlegét a Vihar Team vihette haza idén.

A fesztiválon ma este Nova Brigitta és táncosai lépnek fel, majd retro diszkóra várják az érdeklődőket, június 25-én, vasárnap 20.30-tól Hevesi Tamás ad koncertet, majd 22 órakor tűzijáték zárja a rendezvényt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)