Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Barátnője udvarán randalírozott egy gyulai férfi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. június 12. 08:59
Barátnője udvarán randalírozott egy gyulai férfi
Garázdaság és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emeltek vádat ellene

Garázdaság és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, aki februárban barátnője udvarán randalírozott – írta közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

Az alkoholfüggő férfinak az eset előtt két-három héttel alakult ki intim kapcsolata egy gyulai nővel, ezalatt rendszeresen aludt a sértettnél, a randalírozás napján is találkozót beszéltek meg. A nő autóval kiment a férfiért Gyula-Városerdőre, és behozta Gyulára, ahol megállt a belvárosban ügyet intézni. A férfi a kocsiban maradt, és mivel a megítélése szerint a sértett sokáig időzött, ideges lett. Kiszállt a kocsiból, és elment bevásárolni, közben alkoholt is fogyasztott. Ezt követően gyalog elment a sértett Temesvári úti házához, bement az udvarra, ahol tombolni kezdett: összetörte a sértett kerítésének egyik elemét, leszakította és erőszakkal kifeszítette postaládájának az ajtaját, széttört egy műanyag napozóágyat, és megrongált egy rattan kertibútor-szettet. A férfi a ház esővíz-csatornájának csaknem háromméteres darabját is leszedte a házról, és eldobta az ingatlan melletti csatornaparton. Ezután a sértett kerékpárját és egy sértetlen műanyag napozóágyat is kihozott az ingatlanból, és azokat is a ház melletti Élővíz-csatornába dobta.

A sértett a házból végignézte a tombolást, majd értesítette a rendőrséget. A csatornába dobott vagyontárgyakat a tűzoltóság kiszedte a vízből, és sérülésmentesen visszaadta a sértettnek. A férfi a sértettnek okozott 54 ezer forintos rongálási kárt megtérítette.

A főügyészség vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt. A férfinak nyomozás során felmerült, 100 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell majd fizetnie – olvasható a közleményben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)