Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulát érintő szakasza is lesz a vasárnapi Trianon-maratonnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. június 02. 16:00
Gyulát érintő szakasza is lesz a vasárnapi Trianon-maratonnak
Száz adag gulyás készül az emlékezőknek

A Magyarok Világszövetsége június 4-én rendezi meg a Juhos Gáborról elnevezett Trianon-maratont, amelynek egy szakasza Gyulát is érinti. A részletekről Horváth Bélát, az esemény egyik szervezőjét kérdeztük. 

Mint megtudtuk, Juhos Gábor számos hazafias hosszútávfutás teljesítője, aki 2020-ban 40 nap alatt körbefutotta a megcsonkított Magyarország mai határát. A Trianon-maraton egyszerre kíván tisztelegni Juhos Gábor teljesítménye előtt, és ráirányítani a figyelmet Trianonra.

A kihívást minden évben június 4-én tartják meg. A futás a következő hét szakaszt érinti: Nagycenk–Sopron, Siklós–Mohács, Gyula–Dombegyház, Tiszabecs–Csenger, Hidasnémeti–Sátoraljaújhely, Ipolytarnóc–Balassagyarmat és Vámosmikola–Balassagyarmat. A jelentkezők ultramaratoni, maratoni, félmaratoni táv közül választhatnak, vagy akár egy 1920 méteres etapot is teljesíthetnek. 

Horváth Béla, a Békés megyei események szervezője elmondta: az összes állomás Trianon-emlékművénél megállnak, és koszorút helyeznek el. 

– Lőkösházán a gyerekek 1920 méteres futásával indul a nap 9 órakor, majd 10 órakor kezdődnek az ünnepi megemlékezések. A következő megálló  Eleken lesz 11 órakor, ezt követi a gyulai koszorúzás, majd a kevermesi, végül Dombegyházára érkezik a csapat – fejtette ki.

Hozzátette: a befutás helyszínére várhatóan más falvakból is érkeznek, és akik nem a maratonon vesznek részt, azoknak lehetőségük van arra, hogy a legrövidebb távot, az 1920 métert itt lefussák.

Azt is elmondta, hogy Dombegyházon száz főre készül gulyás, ezzel várják a Trianon-emlékfutás résztvevőit. 

A maratonra előzetesen kell jelentkezni a www.mvsz.hu oldalon, de az egyes futamoknál a nevezési díj befizetésére még lehetőség van a versenyközpontban, legkésőbb az adott futam rajtja előtt 30 perccel. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)