Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Másfél millió forint gyűlt össze a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. május 29. 10:17
Másfél millió forint gyűlt össze a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak
Első alkalommal szervezték meg a Főzz és Segíts! jótékonysági főzést a Gyulai Pálinkafesztivál keretében

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Másfél millió forintot gyűjtöttek a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak a Főzz és Segíts! jótékonysági főzésen, melyet első alkalommal szerveztek meg május 28-án a várkertben, a XXIII. Gyulai Pálinkafesztivál keretében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kezdeményezést a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk Megóvásáért Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatósága, a Gyulai Pálinkafesztivál szervezői, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége hívta életre.

Takács Árpád, Békés vármegye főispánja köszöntőjében elmondta: a térség életében meghatározó szervezetek, az állami szféra, az önkormányzat, a civil szektor, a vállalkozások, a kamarák kapcsolódtak be a programba, amellyel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány tevékenységét, a koraszülött babák életesélyeinek javítását támogatják.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Jelezte: a jövőben szeretnék kibővíteni a rendezvényt, amelyre határon túli magyar csapatokat is meghívnak, hogy közösen elkészítsék a „nemzeti összetartozás gulyáslevesét”.

Kitért rá, hogy az idei jótékonysági eseményt az agrárkamara és a Gyulahús Kft. mellett a gyulai, a vésztői, a biharugrai, a kaszaperi, a csanádapácai és a mezőhegyesi önkormányzat is támogatta.

Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke beszámolt róla, hogy a rendezvényen részt vevő harminc csapat nevezési díját ajánlották fel a mentőalapítványnak, és egy online közösségi adománygyűjtést is elindítottak, amelyen bárki támogathatja a szervezetet.

Arról is szólt, hogy a főzésre nevező csapatok Békés vármegyei gazdák által biztosított alapanyagokból készítettek hagyományos magyar ételt, paprikás krumplit. 

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Görgényi Ernő gyulai polgármester aláhúzta: a koraszülött-mentőautó megvásárlása a vármegye legnagyobb, legsikeresebb adománygyűjtő akciója volt. Hozzátette: a mentő fenntartása, működtetése szintén összefogást igényel, ezt a célt szolgálja a jótékonysági főzés is.

Az akcióból befolyt összegről szóló adománylevelet Abrulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke vette át, aki kiemelte: a 2017-ben megvásárolt autó révén eddig 900 gyermeknek tudtak segíteni.

Az esemény keretében Rózsavölgyi Katalin pszichiáter szakorvost kérték fel egy évre a Békés vármegyei korababák nagykövetének.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)