Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kitüntették a Kövizig két munkatársát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. május 24. 13:42
Kitüntették a Kövizig két munkatársát
Vasas Ferencné és Tímár Attila Pro Aqua emlékérmet vehettek át

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Pro Aqua emlékérmet vehetett át a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) egykori és jelenlegi munkatársa, Vasas Ferencné és Tímár Attila a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) május 23-i közgyűlésén – számoltak be róla az intézmény közösségi oldalán.

Mint írták, Vasas Ferencné, az igazgatóság nyugalmazott munkatársa 1973-ban kezdett el dolgozni az intézmény vízminőségi laboratóriumában; később a vízgazdálkodási osztály vízminőségvédelmi csoportját irányította. Közreműködött a területi vízminőségi kárelhárítási tervek elkészítésében, a vízminőségi monitoringhálózat kialakításában, a vízminőség-védelemmel és vízminőségi-kárelhárítással kapcsolatos irányítói, szakértői feladatok végrehajtásában. Nyugdíjba vonulása után is tevékeny tagja maradt a Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Baráti Körnek, szabadidejében levéltári kutatásokat végez, ezzel segít megőrizni az utókornak a vízügyi múlt értékeit.

Tímár Attila 2008 óta dolgozik az intézménynél, jelenleg az árvízvédelmi és folyószabályozási osztály kiemelt műszaki referense. Aktív szerepet vállal az árvízvédelmi fejlesztésekben, az árvízvédekezések irányításában. Számos szakmai publikációja jelent meg a Körös-vidéki Hírlevélben, szakmai tudásával a folyóirat tudományos rovatának állandó segítője. Rendszeres résztvevője az MHT rendezvényeinek, a Békés vármegyei területi szervezetben végzett szakmai munkájával, előadásaival nagyban hozzájárult a programok sikeréhez – emelték ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)