Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Öt fával és tíz cserjével lett gazdagabb a Harruckern János-középiskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 23. 14:35
Öt fával és tíz cserjével lett gazdagabb a Harruckern János-középiskola
A növényeket a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai ültették el

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A K&H és a 10 millió Fa Alapítvány által kiírt, Hűsítő Ligetek című pályázatán a Gyulai Szakképző Centrum Harruckern János-iskolája öt őshonos fát és tíz cserjét nyert el. A növényeket május 23-án ültették el.

Mint megtudtuk, a bank és az alapítvány programja 2022-ben indult, a cél, hogy fák és bokrok ültetésével növeljék a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, és környezettudatosságra tanítsák a gyerekeket.

A programra idén 487 intézmény jelentkezett, májusig 100 iskolában, óvodában és bölcsődében összesen 555 fát és 1100 cserjét ültettek el. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Czeglédiné Szappanos Anita, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta: a talaj- és földmunkákat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. végzi el.

– Egy mezei juhart, egy türk szilt, egy ezüst hársot, két hegyi juhart és 10 mirtuszlonc cserjét kaptunk és ültettünk el ezen a napon.

Nagy László, a K&H területi vezetője kérdésünkre elmondta: évek óta szívügyük a fenntarthatóság, ezért is vágtak bele fák ültetését népszerűsítő programba.

Hozzátette: remélik, hogy a kezdeményezés által az oktatásban is nagyobb szerepet kaphat a környezetvédelem és a fenntarthatóság témája.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)