Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyéves a Sissi-kiállítás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. május 19. 10:44
Egyéves a Sissi-kiállítás
Mutatjuk, mivel várnak szombaton az évforduló alkalmából  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Sissi-kiállítás egyéves évfordulója alkalmából programokkal várja a látogatókat a gyulai Almásy-kastély május 20-án – tudta meg lapunk Fekete-Dombi Ildikótól, a kiállítóhelyet is működtető Erkel Ferenc NKft. ügyvezető igazgatójától.

Emlékeztetett: a gödöllői királyi kastéllyal közös, Úton Erzsébet királynéval című tárlat tavaly május 25-én nyílt meg a császári pár 1857-es gyulai látogatásának 165 évfordulóján.

Kiemelte: eddig csaknem húszezren látták a kiállítást, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel május vége helyett szeptember végéig látogatható.

A május 20-i programokról elmondta: óránként tartanak tárlatvezetést, amelyért ezúttal nem kell külön díjat fizetni, csak a belépőjegyet kell megvenni. Hozzátette: a tárlat anyagába újonnan került be két képeslap méretű portré, amelyeket nemrég vásárolt meg a gödöllői kastély; a császári párt ábrázoló alkotásokat először láthatja a közönség.

Ismertette: a vállalkozókedvű látogatók kipróbálhatják a dámanyerget, és azt a horgonyt is magukra festethetik, amelyet Erzsébet királyné a vállára tetováltatott. Emellett városi sétára invitálják az érdeklődőket, akik Sissi és Ferenc József gyulai látogatásának útvonalát járhatják végig. A kastély szokott gyertyafényes tárlatvezetése is az uralkodópár látogatására koncentrál majd, de fotópont is várja a kastélyhoz érkezőket. A kastély kávézója az Erzsébet királyné által szeretette italokkal és desszertekkel készül az évfordulóra – sorolta az ügyvezető igazgató.

A részletes programsor megtalálható az Almásy-kastély weboldalán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)