Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Harruckernben is megkezdődött az érettségi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. május 08. 10:38
A gyulai Harruckernben is megkezdődött az érettségi
A középiskolában 48 végzős tesz írásbeli vizsgát magyar nyelv és irodalomból

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-középiskolájában is megkezdődött az érettségi hétfőn reggel: 48 végzős tesz írásbeli vizsgát magyar nyelv és irodalomból.

A 2022/2023-as tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszaka múlt hét pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődött meg. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a következő hetekben 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 100-an érettségiznek – közölte az MTI.

Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckern-középiskola igazgatója lapunknak elmondta: intézményükben három osztály kezdte meg az érettségit hétfőn, magyar nyelv és irodalomból valamennyi diák középszinten vizsgázik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzátette: informatikából, angolból és a szakmai tárgyakból több végzősük emelt szintű vizsgát tesz.

Kitért rá, hogy az érettségizők közül mintegy tízen szeretnének továbbtanulni. A diákok többsége jellemzően még egy évet az iskola technikumában marad, vagy másodszakmát választ.

Az érettségi kedden a matematikával folytatódik, országosan középszinten 70 394-en, emelt szinten 4537-en vizsgáznak a tantárgyból. Szerdán történelemből középszinten 68 131, emelt szinten 7025 diák érettségizik. Ezután az idegen nyelvi vizsgák következnek: csütörtökön angol nyelvből középszinten 45 864-en, emelt szinten 18 848-en; pénteken német nyelvből középszinten 11 537-en, emelt szinten 2077-en tesznek vizsgát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az írásbeli vizsgák május 26-án zárulnak, az emelt szintű szóbelik június 7–14. között lesznek, majd a vizsgaidőszak a középszintű szóbelikkel zárul, június 19–30. között.

A vizsgákat a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3171 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)