Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel-díjat idén Fodor Kata érdemelte ki

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 06. 13:15
Az Erkel-díjat idén Fodor Kata érdemelte ki
Százhárom maturandus búcsúzott az Erkel Ferenc gimnáziumból

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Százhárom diák ballagott el az Erkel Ferenc gimnáziumból május 6-án. Az ünnepségen Zámori Ida igazgató köszöntötte a megjelenteket.

Zámori Ida úgy fogalmazott, a diákokban most ott van a tétovaság érzése, a középiskola végéhez érkeztek, de nem tudják, készen állnak-e a következő kihívásra.

– Azt gondolom, hogy az Erkel Ferenc gimnáziumban megszerzett tudás jó útravalóul szolgálhat mindannyiótok számára. Hogy mihez lesz elegendő, az elsősorban rajtatok múlik. 

Mint mondta, az osztályfőnökök és tanárok a tudásuk legjavát igyekeztek átadni, segítették a tanulókat, valamint átadtak egy olyan világlátást és gondolkodásmódot, amelyet követve sosem fognak letérni a nekik szánt útról.

– A mai nappal úgy mentek el életünkből, hogy végleg velünk maradtok. Legyetek büszkék arra, hogy erkelesek voltatok, vagytok, s számunkra azok is lesztek – zárta beszédét az igazgató.

A folytatásban a tizenegyedikesek nevében Nagy Péter Dávid köszöntötte a ballagókat, majd a végzősök átadták a tudást jelképező baglyot a harmadikos évfolyamnak, ezután következett a díjak és elismerések átadása.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Diákok a diákokért elismerést idén Komjáthy Nándor, Horváth Réka és Sarkadi Ferenc kapták. A legaktívabb erkeles önkéntes Nagy Károly lett, a kiemelkedő közösségi munkáért pedig díjat vehetett át Veres Csenge Anett, Bóné Anna, Puskás Zsófia, Király Dominik, Komjáthy Nándor, Pozsár Kincső, Alagi Gréta, Horváth Réka, Kovalovszki Jana, Pap Hanna, Kertes Sarolta és Gara Andrea.

Kiváló tanulmányi eredményeiért elismerést vehetett át Alagi Gréta, Barta Dorina, Herman Dávid Tamás, Pozsár Kincső, Fodor Kata, Gyuricza István, Hajdu Gréta, Kovalovszki Jana, Nicoara Anna, Patai Zita, Veres Dóra, Gara Andrea, Kertes Sarolta és Pap Hanna.

Köszöntötték a kiváló sportolókat is: díjat vehetett át Ölyüs Balázs, Beer Jázmin, Horváth Réka, Kovalovszki Jana, Juhász Panni, Horváth Dorina, Kertes Sarolta és Szabó Dorina.

A Kiváló Kollégista elismerést Putnoki Zita érdemelte ki, a Miskolczy-Goodfriend-díjat Karancsi Debóra kapta. Az Erkel vegyésze Fodor Kata lett, az évfolyam legjobb matematikusának Herman Dávid Tamást választották. Az Aradszky Pál-díjat Kovács Anna Sára, a Mészáros Róbert-díjat Ölyüs Balázs kapta. A Mátyus Marianna-díjat 2023-ban Herman Dávid Tamásnak ítélték oda, az Ökrös Botond-díjat Király Dominik kapta. A Jó tanuló, jó sportoló elismeréssel Barta Dorinát díjazták.

Az iskola legrangosabb elismerését, az Erkel-díjat, idén Fodor Kata érdemelte ki.

az Erkel-díjat idén Fodor Kata érdemelte ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)