Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 333 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. április 24. 08:15
Országos határrendészeti összesítő: 333 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 23-án 167 határsértőt tartóztattak fel, és 166 főt megakadályoztak, hogy illegálisan belépjenek Magyarország területére.

Csongrád-Csanád vármegyében hét esetben 167 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, és Szeged közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, srí-lankai, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében egy esetben egy, Csongrád-Csanád vármegyében kilenc esetben 165 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Battonya közigazgatási területén, a 4443-as számú úton április 23-án reggel negyed kilenckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy angol honosságú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban három magát román állampolgárságúnak valló gyermekkorú személy tartózkodott.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt egy, tiltott határátlépés miatt 20 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az utasok egyik esetben sem tudták személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)