Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szombaton már előbújhat a nap

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. április 14. 18:00
Szombaton már előbújhat a nap
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

A több helyen intenzív esőzést okozó kiterjedt felhő- és csapadékzóna súlypontja pénteken délután, illetve éjszaka egyre inkább az ország északi tájai fölé helyeződik át - mögötte az Észak-Dunántúl kivételével dél, délkelet felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, ugyanakkor helyenként zápor, esetleg zivatar kialakulhat.

Szombaton az ország nagyobb részén a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, azonban a Dunántúl északnyugati, nyugati harmadán még mindig nagy területen maradhat összefüggő a felhőzet. Több helyen alakul ki zápor, zivatar, néhol jégeső, a nap első felében főleg nyugaton, északnyugaton tartós eső is előfordulhat. Pénteken több helyen jelentős csapadék várható, a legnagyobb mennyiség az Észak-Dunántúlon. A szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik, iránya éjszakától egyre inkább déli lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 12 és 17 fok között várható, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)