Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nemzetközi mezőny legjobb kutyás ügyességi versenyzői érkeznek Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. április 14. 11:00
A nemzetközi mezőny legjobb kutyás ügyességi versenyzői érkeznek Gyulára
A XXVI. Medivid Agility Kupa és XVII. Paragility Kupa futamait április 15–16-án rendezik meg 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

A Medivid Agility Kupát 27. alkalommal, a ParAgility Kupát 18. alkalommal rendezi meg a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub április 15–16-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. 

A nemzetközi kutyás ügyességi megmérettetés egyben IMCA-selejtező és felkészülés a mozgássérült versenyzőknek a ParAgility Világkupára. A rendezvény fővédnökei Demjén Ferenc Kossuth-díjas előadóművész, a klub tiszteletbeli tagja és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere. 

A versenyre eddig több mint 131 csapat és kutya-gazda páros nevezett. Magyarország leghosszabb ideje tartó agility-versenysorozatán Ausztria, Románia és Magyarország versenyzői állnak rajthoz. A résztvevők idén is négy kategóriában, maxi, midi, midi+ és mini osztályokban mérettethetik meg magukat, a kutya-gazdi párosok Agility 1, Agility 2, Agility 3 teljesítményosztályban és ParAgility kategóriában állhatnak rajhoz. 

A gyulai klubot 13 versenyző képviseli 18 kutyával. A kihíváson Szabó Márton és Zippo, valamint Johnny, Baráth Orsolya és Remy, Barna Zoltán és Jill, Juhász Beáta és Joky, Kecskés-Molnár Nikolett és Zoey, Kecskés Zoltán és Byron, Kovács Hédi és Pepper, Papp Róbertné Hetty és Mike, valamint Zig, Papp Róbert és Charles, valamint Garnet, Peres István és Coco, Havas Kata és Sunny, Rácz-Jaskó Vivien és Amy, valamint Eliot, Kolozsi István és Elza áll rajthoz. 

A verseny bírói Roger van de Laarschot (Hollandia) és Wéber Krisztina (Magyarország) lesznek, mindketten a sportág nemzetközi szinten is prominens képviselői. 

A rendezvény ünnepélyes megnyitója április 15-én, szombaton reggel 8 órától lesz a gyulai tornacsarnokban. Az eredményhirdetést vasárnap 16 és 17 óra között tartják.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)