Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zivatar és széllökés veszélyére figyelmeztetnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. március 27. 11:43
Zivatar és széllökés veszélyére figyelmeztetnek
Békés vármegyében elsőfokú riasztás van érvényben

Zivatar és széllökés veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre Békés vármegyéere az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, napközben a Tiszántúlon, illetve a délnyugati területeken lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez apró szemű jég, erős, viharos kifutószél és intenzív csapadék társulhatnak.

Egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén (Pest és Bács-Kiskun térsége), majd késő délutántól már északkeleten is (Zempléni-hegység, Bodrogköz, Nyírség, Hajdúság) viharos, általában 70-90 kilométer/órás, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő erősen viharos széllökésekre kell számítani. Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás.

Kedden helyenként előfordulhat zivatar is a záporok mellett, legnagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon és Borsod környékén. Az intenzív gócokat jégdara, hódara is kísérheti.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)