Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legjobb női focisták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. március 20. 12:32
A legjobb női focisták
Ha a legjobb focistákról van szó, akkor automatikusan csak férfiakra gondolunk

Ha a legjobb focistákról van szó, akkor automatikusan csak férfiakra gondolunk, pedig a női focisták között is vannak remek tehetségek, akik lehet, hogy Messit és Ronaldót nem tudnák legyőzni, de az átlag magyar focicsapatnak azért nem sok esélye lenne ellenük. A női foci népszerűsége nem feltétlenül azért szerényebb a férfi foci népszerűségénél, mert a játék színvonala ennyivel rosszabb lenne. A helyzet az, hogy a férfiakat inkább a férfi sport érdekli, a nők közül pedig jóval kevesebben érdeklődnek a futball iránt, így a női focimeccsek nézettsége továbbra is messze elmarad a férfi meccsekétől. Az online sportfogadás népszerűségével és az olyan oldalak megjelenésével, mint például a https://www.bonuszkod.net/foci-fogadas/ ez a tendencia némileg javulni látszik, mivel egyre többen keresik az újdonságokat amire fogadhatnak. Ismerd meg te is az év legjobb női focistáit, akikről lehet, hogy még csak nem is hallottál.

Alexia Putellas

A spanyol Alexia Putellas jelenleg a legjobb női játékosként van számontartva. A Barcelona női aranylabda díjas középpályása 2021-ben és 2022-ben is elnyerte az UEFA legjobb női játékosa címet. A 28 éves Putellast csapattársai nem csupán kiváló és technikás játékosként, hanem remek vezetőként, valamint okos és kreatív problémamegoldóként is elismerik. A 2022-es szezon végét sajnos egy térdsérülés miatt ki kellett hagynia, de idén ismét újult erővel tért vissza. A tehetsége mellett szépségével is kitűnő játékos Instagram oldalát több, mint 2,6 millióan követik.

Sam Kerr

Az Ausztrál Sam Kerr 2021-ben és 2022-ben is elnyerte az év női játékosa címet, az angliai Chelsea csatáraként. Egyben ő az első női focista, akinek három különböző alkalommal, három különböző csapattal és három különböző kontinensen játszva is sikerült elnyernie a női aranylabda díjat. Tavaly, első női játékosként került a világszerte népszerű FIFA focis videójáték borítójára, a francia Kylian Mbappé mellé. Az utóbbi 12 évben profi karrierje során közel 250 gólt szerzett tétmérkőzésen. Kerr egyébként nem csupán az európai foci iránt érdeklődik, hanem rajongóként az amerikai focit is kedveli, jelenlegi párja egy profi amerikai foci játékos.

Vivienne Miedema

Vivienne Miedema napjaink egyik legjobb női csatára. Az utóbbi években átlagosan minden második mérkőzésen gólpasszt adott vagy gólt szerzett. 2022 júniusában ő lett az első játékos az FA Women’s Super League profi női fociligában, aki 100 gólt szerzett. A 26 éves holland játékos világszerte a legjobb női focicsapatoktól kap ajánlatokat, azonban ennek ellenére a mai napig hűséges az eredeti csapatához, az Arsenalhoz. Ebből a szempontból sok profi férfi focista is sokat tanulhatna tőle. A pályán kívül is aktív, 2021-ben futball menedzseri egyetemi mesterdiplomát szerzett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)