Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 481 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. március 21. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 481 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 324 határsértőt tartóztattak fel és 157 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 295 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Soltvadkert és Kelebia közigazgatási területén.

Fejér vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 8 határsértőt tartóztattak fel Pákozd és Martonvásár közigazgatási területén.

A rendőrök Miskolcon 4, Budapesten 3, Füzesabonyban 4, Táborfalván 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben összes 4 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 8 esetben összesen 153 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 3, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)