Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hetedik születésnapját ünnepelte a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2023. március 18. 17:34
Hetedik születésnapját ünnepelte a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Az épület és Tacskó Dönci állt a programok középpontjában

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tacskótalálkozóval, kézműves- és termelői vásárral, gyerekprogrammal és az épület egykori ünnepeiről szóló előadással várta az érdeklődőket március 18-án a fennállásának hetedik évfordulóját ünneplő Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont.

Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc NKft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta: az eseménysor középpontjába az épület mellett Tacskó Döncit, a kastély tavaly bemutatott kabalafiguráját állítják, amelyet az Almásy család két tacskója ihletett.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: a kastély második tacskótalálkozójára a korábbinál is több programelemmel készültek, a tacskóknak felvonulást, valamint jelmez- és futóversenyt is szerveztek. Hozzátette: a programokra a tavalyinál is több érdeklődő érkezett, a versenyeken pedig több mint hatvan kutya-gazda páros vett részt.  

Az ügyvezető korábban arról is beszámolt, hogy rendezvény keretében elindították a kastély legújabb, kisgyermekes családoknak szóló garantált programját, amelyen a látogatók Tacskó Dénes kíséretében járhatják be az állandó kiállításukat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az érdeklődők emellett megismerhették a másfél éve átadott Stefánia-szárnyat, és hallhattak a gyulai kastélyban tartott régi lakodalmakról, névnapokról, összejövetelekről. A kastélyparkban kézműves- és termelői vásárt tartottak, a csemegetárban pedig sült kenyérlángost lehetett kóstolni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)