Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Milyen tárolók illenek a hálószobába?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. március 15. 09:14
Milyen tárolók illenek a hálószobába?
Változatok a rendszerezésre

Az otthonunk kialakításakor hajlamosak vagyunk a látható dolgokra fókuszálni, ami első blikkre a lehető legésszerűbb tettnek számít, amit csak elkövethetünk. Ha viszont kicsit is elgondolkodunk azon, hogy jelenleg mennyi olyan holmink van, amit elraktunk, behajtogattunk, felakasztottunk, elsuvasztottunk, máris megértjük, miről is van szó. A szekrény ugyan látható eleme a berendezésnek, de fő funkciója, hogy tárolja azokat a dolgokat, amiket nem akarunk szem előtt látni, de legalábbis nincsen hozzá elég helyünk. Általában a hálószoba szokott helyet biztosítani a tároláshoz, nézzük meg, ott milyen alternatív megoldások lehetnek szolgálatunkra.

Lomtalanítás és helytakarékosság

A stresszmentes környezet kialakításának egyik kulcseleme, hogy megszabaduljunk a felesleges  vagy nem ebbe szobába illő holmijainktól. Sokan erre a szekrény áldásos tulajdonságát használják, hiszen mind jól tudjuk, a szekrényajtó ápol és eltakar, amiről pedig nem tudunk, az nem fáj. De mivel ezek csak részigazságok, a tényleges megoldás érdekében célszerű a selejtezéssel kezdeni.

Lehetőségek végtelen tárháza

A faliszekrény remek opció, ha a helyiségben kevés a hely. Mivel nem a földön állnak, fokozzák a helykihasználást, arról nem is beszélve, hogy a tetejük kiváló felületet biztosít a dekorációs elemek számára, és nem a további raktározáshoz.

Az ágy alá suvasztás már régóta ismert eljárás, aminek léteznek némileg kifinomultabb formái is. Kétségtelen, hogy a feng shui szakértői valószínűleg rosszul vannak a gondolattól, hogy az ágyunk alá gyömöszölünk dolgokat, de kétségtelenül praktikus megoldásról van szó. Tehát a kifinomult változatok: az egyiket ágyneműtartónak nevezik, a másikat pedig ágy alatti szekrényeknek. Ezek plusz helyet biztosítanak a tárolandóknak, ahol nem kell a porcicáktól sem féltenünk őket.

A gardróbszekrény az ideális, valamint a legelterjedtebb megoldás arra, hogy a ruháinkat, cipőinket,  háztartási textíliákat tároljuk. A tükrös kialakítás segít némileg csökkenteni a robusztus kialakítás okozta hatást, viszont a térnövelő trükk mellett továbbra is ez a legalkalmasabb tároló arra az esetre, ha sok helyre van szükségünk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)