Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenhárom évre ítélték a férfit, aki fagyállóval mérgezte meg apósát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. február 17. 14:30
Tizenhárom évre ítélték a férfit, aki fagyállóval mérgezte meg apósát
Az ítélet nem jogerős

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélték február 17-én a szentesi férfit, aki fagyállóval mérgezte meg apósát 2021 szeptemberében – tájékoztatott közleményében a Gyulai Törvényszék.

Mint írták, a terhelt nem nézte jó szemmel apósa italozó életmódját, ennek többször hangot is adott, majd 2020 nyarán arra az elhatározásra jutott, hogy megmérgezi a sértettet, amelynek céljából 2021 januárjában vásárolt egy üveg pálinkát, amelyhez egy általa mérgezőnek vélt, fagyállót tartalmazó folyadékot kevert. Az üveget becsomagolta, valamint egy cetlit ragasztott rá, mintha az születésnapi ajándék lenne.

Az üveget a sértett postaládájába tette, majd maga vitte fel neki. Az italból ezután a sértett rendszeresen fogyasztott, de nem esett baja, miután az nem tartalmazta a minimális halálos dózist. A vádlott nem állt el szándékától, a következő alkalommal egy csatos sörösüvegbe öntött fagyállót, amelyet szintén születésnapi ajándéknak álcázott. A sértett 2021. szeptember 13-án fogyasztott az italból, amelytől másnap reggelre rosszul lett. Kórházba szállították, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére szeptember 26-án a mérgezés következtében elhunyt.

A bíróság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a szentesi férfit, akit 13 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítéltek.

hogy a vádlott a kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint rendelkezett az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezték továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült több mint 3,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, míg az ügyész fenntartotta a 3 napot a jogorvoslati lehetőség átgondolására.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)