Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Szerelem hetét rendezi meg a gyulai Almásy-kastély és a vár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • MAGAZIN • 2023. február 08. 14:05
A Szerelem hetét rendezi meg a gyulai Almásy-kastély és a vár
Páros keresőjátékokkal, vacsorával, bonbonkészítéssel és esküvőkiállítással készülnek

Páros keresőjátékokkal, vacsorával, bonbonkészítéssel és esküvőkiállítással készül a házasság hetéhez kapcsolódva a gyulai Almásy-kastély és a vár, ahol február 11. és 18. között rendezik meg a Szerelmesek hetét.

A látogatókat a bonbonkészítés és játékok mellett két kiemelt – külön belépődíjas – program várja. A Valentin-napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik, ahol a különleges ételsorok mellett a jelentkezők érdekes és pikáns történeteket is hallgathatnak Szilágyi Sándor történész előadásában – közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Múzeum NKft. szerdán közleményben az MTI-vel.

Az Esküvőkiállításon február 17–18-án csaknem ötven szolgáltató lesz jelen. A rendezvény jótékonysági célt is szolgál: a befolyt összegből a szervezők újraélesztő készüléket vásárolnak, amelyet a város legfrekventáltabb pontján helyeznek ki.

A részletes programok megtalálhatók a vár és az Almásy-kastély online felületein.

A házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz. Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg február 12. és 19. között. Magyarországon a hét idei mottója: szeretetbe kapaszkodva.


A Szerelmesek hete részletes programja

Almásy-kastély

Február 11–18.

Keresd a szerelem jeleit!
Romantikus kiállítótéri kalandozás
A párban érkező látogatóinkat a szerelemre utaló jelek, kifejezések felfedezésére buzdítjuk. Keressétek a nyomokat a kiállítótérben, rögzítsétek azokat a tőlünk kapott lapokon! Ha valamennyit megtaláltátok, 30%-os kedvezménnyel fogyaszthattok a Kastély Kávézó italkínálatából!
Részvétel kastélybelépővel.

Február 11–18.

Szeretetszív
Vigyél haza egyet a kastélyparkban elhelyezett szeretetszíven lévő idézetek közül!
Díjtalan.

Február 11. (szombat) 14.00–16.00
Szerelembomba
Afrodiziákumokkal készíthetsz saját bonbonokat.
Részvételi díj 1950 Ft/fő

Február 14. (kedd) 18.00

Valentin-napi vacsora az Almásy-kastély báltermében
Nem a napi menüt hozza Valentin-napi vacsoránkra a séfünk; olyan, afrodiziákumokkal jól megpakolt ételsorokat állított össze, amelyek méltók egy kastély bálterméhez – és főleg ahhoz, akivel elfogyasztod. Teszünk ki itallapot, de csak akkor nézegesd, ha nem tetszik a vacsora árában szereplő italsor: Kreinbacher Extra Dry pezsgő, Pannonhalmi Főapátság Prior Fehér (Rajnai Rizling) 2021, Édes ölelés – tokajibor-alapú koktél. Ja, és tartjuk magunkat ahhoz, hogy nálunk a vacsora nem sima étkezés: adjuk még történészünk jó hangulatú bemutatóját és egy kedves ajándékot, hogy haza is vihessetek az estéből.  

Dénes kedvence
Barramundi királyrákkal, citromfüves velouthé, fenyőmandulás, macagyökeres parajragu, kápiapaprikás paradicsomkompót
Bardírozott kacsamell fehérboros mézben, kajszibarackos demi glace, burgonyafánk, párolt zöldségek
Csokoládé mousse karamellkosárban, gránátalmazselé, málnahab

Stefánia kedveltje
Sáfrányos sajtkrémleves csípős csirkemellkockákkal, grissini
Szűzpecsenye zöldfűszeres és ginzenges piskótában, ricottás édesburgonya spárgás rizottó, bazsalikomos zellermártás
Csokoládés cseresznye pisztáciamorzsában, aranymazsolás tokaji esszencia, püspöksüveges gyümölcskenyér

Részvételi díj: 19 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az egyik ételsort, az ajánlatban szereplő italokat és egy hazavihető meglepetést.
Jegyvásárlás február 12-én 16 óráig online jegyértékesítő felületünkön vagy személyesen a kastély pénztárában.
A jegyvásárlást követően, kérjük, töltsd ki űrlapunkat, hogy a legalaposabban felkészülhessünk, s nektek a legtökéletesebb kiszolgálást nyújthassuk!

Február 17–18. (péntek, szombat)

Esküvőkiállítás
Egy térbe hozzuk és bemutatjuk az esküvői ipar legjobb helyi képviselőit. Több mint 40 kiállító készül arra, hogy ajánlataival megkönnyítse a házasodni kívánó párok esküvői előkészületeit. Az esemény az ország egyik legszebb lakodalmi helyszínén szolgálhat hasznos információkkal, ötletekkel, kapcsolatokkal és akár megoldásokkal is a menyegzőjükre készülő pároknak. A Stefánia-szárnyban pénteken 10–18 óra között, szombaton 10-től 13 óráig várják a látogatókat. A kiállítók közreműködésével megvalósuló vacsora szombaton 19 órakor kezdődik.
Belépőjegy: 2000 Ft/fő Jegyek kaphatók az Almásy-kastély pénztárában, valamint online. Az esküvői vacsora ára: 32 000 Ft/fő, amely magában foglalja a korlátlan italfogyasztást is. Vacsorajegyek korlátozott számban kaphatók: a V.Art Rendezvényszervezésnél (Gyula, Eötvös utca 10. fszt. 3.), illetve igényelhetők a v.art@t-online.hu e-mail-címen.

Vár

Február 11–18.

Szerelemkút
Ezen a héten talán még önmagatok sorsát is irányíthatjátok… Dobjátok be a várudvaron álló kútba szerelmi kívánságaitokat! A megvalósulásért felelősséget nem vállalunk, a lehetőséget azonban papír és íróeszköz biztosításával megadjuk.
A részvétel díjtalan.

Február 11–18.

Szíven találsz – ügyességi játékok
Ámort játszhatsz a várudvaron, de a szerelem istenével szemben te még választhatsz is, hogy hagyományos vagy számszeríjjal lősz a szívekre. Emellett a kapcsolatotok erejét is tesztelhetitek: vajon elbírja-e egyikőtök a maga elé tartott botot tartva a bizalom, tisztelet, odaadás, őszinteség,
hűség, intimitás feliratú zsákocskákat?
A részvétel díjtalan.

Február 11–18.

Itt a piros, hol a piros?
Szívkereső játékunkat éles szemű pároknak találtuk ki. A feladatotok csak annyi, hogy találjátok meg a kiállítóterekben elrejtett szíveket és jegyezzétek fel a hátoldalukra írt számokat is. Ha elég alaposak voltatok, a vár megtekintésének végére egy szöveget tudtok összerakni a számok segítségével; ezért a jutalmatok sem marad el: 30%-os kedvezménnyel fogyaszthattok a Kastély Kávézó italkínálatából!
Részvétel várbelépővel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)