Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Naprakész információk a családi támogatásokról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. február 05. 13:30
Naprakész információk a családi támogatásokról
Hornung Ágnes azt írta: érdemes felkeresni a csalad.hu oldalt

Naprakész és részletes információkkal segítjük a családi támogatások megismerését és igénybevételét – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap.

Hornung Ágnes azt írta: érdemes felkeresni a csalad.hu oldalt, ahol az érdeklődők családtámogatási kalkulátorral, online személyes konzultációval és e-mailes megkeresés útján is tájékozódhatnak a több mint harminc családtámogatási formáról, közöttük a januártól igénybe vehető új támogatásokról. Felhívta a figyelmet a kormány.hu oldalon található részletes tájékoztatásra.

A kormany.hu-n oldalra feltöltött közlemény szerint hatalmas az érdeklődés a januártól elérhető új családi támogatások iránt. Hetente több ezren érdeklődnek a családoknak járó támogatásokról – közöttük is kiemelten a 30 évnél fiatalabb anyák januártól elérhető személyijövedelem-adó-mentességéről –, elsősorban a csalad.hu oldalon kínált szolgáltatások igénybevételével.

Azt írták: „a kormány célja, hogy minden helyzetben megvédje a családok támogatásait, és elősegítse, hogy minél többen élhessenek a világon szinte egyedülálló, többrétű családtámogatási rendszer kedvezményeivel”.

A kormány a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet ellenére január 1-jétől tovább bővítette a családtámogatásokat: egyebek mellett 30 éves korukig személyijövedelemadó-mentesség illeti meg az ez évtől gyermeket vállaló nőket, valamint mentesülnek teljes fennálló diákhitel-tartozásuk visszafizetése alól azok a 30 év alatti édesanyák, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vagy azok befejezését követően két éven belül gyermekáldás elé néznek. Havonta plusz 10 ezer forint családi adókedvezményt vehetnek igénybe a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok, valamint továbbra is elérhető a babaváró kölcsön, a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) és az adó-visszatérítési támogatás – emlékeztettek.

A csalad.hu Ügyfélpont menüpontja alatt elérhető online megbeszélésen az érdeklődőket felkészült szakemberek segítik eligazodni a támogatási formákról. A csalad.hu családtámogatási kalkulátora személyre szabott információt ad a támogatási formákról és a jogosultságot is vizsgálja. Emellett az érdeklődők rendelkezésére állnak a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatai és a kormányablakok, valamint hívhatják a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát, ahol szintén tájékoztatást kaphatnak az egyes családi támogatások részleteiről – olvasható a kormány.hu-n.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)