Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden tűzoltót lekötött a szombati szélvihar Békés vármegyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. február 05. 10:33
Minden tűzoltót lekötött a szombati szélvihar Békés vármegyében
A legtöbb viharkár Békéscsabán, Gyulán és Tótkomlóson volt

Békés vármegye majdnem minden szolgálatot teljesítő tűzoltója dolgozott a február 4-ei viharkárok felszámolásában – írta a katasztrofavedelem.hu.

Fotó:  Békés MKI médiatár

Békés vármegyében a viharos időjárás következtében százharmincnégy esetben riasztották a tűzoltókat. Az erős szél fákat döntött ki, háztetőket bontott meg, ágakat szakított le. Járművek, közutak és villamosvezetékek rongálódtak meg.

Mint írták, az elektromos hálózatra szakadt faágak több helyen okoztak áramkimaradást. Az eseteket: a tótkomlósi, a békési és a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók, valamit a füzesgyarmati, a battonyai, a mezőberényi, az újkígyósi és a sarkadi egyesületi tűzoltók, továbbá a békéscsabai, a gyulai, az orosházi, a mezőkovácsházi, a szarvasi és szeghalmi hivatásos tűzoltók kezelték.

Az összességében harminchét települést érintő káreseményeket az egységek motoros láncfűrész, kéziszerszámok, létra és emelőkosaras jármű segítségével számolták fel. A legtöbb beavatkozásra Békéscsabán, Gyulán és Tótkomlóson került sor. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)