Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 155 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. február 05. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 155 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 72 határsértőt tartóztattak fel és 83 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben február 4-én.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 5 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 2, Szurdokpüspöki közigazgatási területén 10, Inárcs külterületén 8 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 83 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Inárcs közigazgatási területén 2023. február 4-én 0 óra 12 perckor a rendőrök egy cseh honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 8, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott. 

Szurdokpüspöki közigazgatási területén 2023. február 4-én 7 óra 36 perckor a rendőrök egy svéd honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy portugál állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 10, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott. 

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)