Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakossági fórumot tartott Gyulán a Mi Hazánk Mozgalom

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. február 04. 11:22
Lakossági fórumot tartott Gyulán a Mi Hazánk Mozgalom
A téma az agrárium volt

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom február 3-án a Magyarvárosi Sörözőben. A megjelentekkel Vidó Attila, a Mi Hazánk Békés vármegyei választókerületi elnöke, a párt rendvédelmi kabinetjének elnöke, Földesi Mihály, a mozgalom Békés vármegyei elnöke, valamint Dócs Dávid országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság tagja beszélgettek.

földesi mihálydócs dávid és vidó attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Dócs Dávid lapunk kérdésére elmondta, napi aktualitásokkal érkezett a fórumra, ezek egyike a magyar föld védelme. Úgy fogalmazott, a Dunántúlon már megyényi területek vesztek el, azokat osztrák oligarchák és nagygazdálkodók vásárolták meg, teljesen kiszorítva az őshonos magyar gazdákat, elvéve a munkalehetőséget, amely helyben tudná őket tartani.

Kiemelte: rendkívül fontos, hogy ne csak a tulajdonjog formájában védjük a magyar földet, hanem a károsanyag-kibocsátástól is, amely most mindennél aktuálisabb az akkumulátorgyárak árnyékában. Mint mondta, a Mi Hazánk szerint a magyar mezőgazdaságra és feldolgozóiparra építve lehetne kivezetni az országot abból a kátyúból, ahová az elmúlt évtizedek politikai vezetése taszította.

Hozzátette, hogy Debrecenben népszavazást kezdeményeznek a tervezett akkumulátorgyárról, ők a magyar emberek, a lakosság véleményére szeretnének támaszkodni a kérdésben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Vidó Attila aláhúzta: Gyula városának is több lábon kellene állnia, a koronavírus-járvány megmutatta, hogy a turizmus jó, de nem elég, ezért a fürdővárosban és a megyében is nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az agráriumra.

Véleménye szerint erősíteni kell a helyi húsipart, feléleszteni a malomipart, amelynek segítségével olcsóbban lehetne jobb minőségű áruhoz jutni, valamint a felesleg külföldre eladása is növelné a bevételeket.

A választókerületi elnök elmondta, nem feltétlenül kell nemet mondani a multinacionális cégeknek, de el kell utasítani minden olyan beruházást, amely szennyezi a környezetet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)