Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés vármegye csapata nyerte a Sípmester Fesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 12. 15:00
Békés vármegye csapata nyerte a Sípmester Fesztivált
Gyulai játékvezetőkkel a fedélzeten ért a torna első helyére a viharsarki csapat

Forrás: facebook.com

Békés vármegye labdarúgó-játékvezetőinek válogatottja nyerte a Sípmester Fesztivál 2023-as kiírását. A szegedi torna döntőjében a viharsarki együttes Vas vármegye csapatát győzte le.

Ahogy a BMSExtra.hu oldal írja, a negyeddöntőben az utóbbi két év győztese, a Bács-Kiskun várt a Békés vármegyei gárdára.

A reggeli találkozót nem fecsérelték védekezésre a felek. Mindkét oldal a támadó focira helyezte a hangsúlyt, ráadásul a támadók azonos hatékonysággal dolgoztak, így 4–4-nél állt meg a számláló, a továbbjutás sorsát a büntetőpontról elvégzett rúgások döntötték el. Az idegek csatáját a viharsarki sporik bírták jobban, így a folytatásban már éremért harcolhattak Győr-Moson-Sopron legjobbjaival szemben – olvasható a bejegyzésben.

A viharsarki együttes lendülete az elődöntőben is kitartott, ám ez a mérkőzés teljesen más képes mutatott. Itt már a biztonságot tartották szem előtt a csapatok, érződött, hogy egyetlen gól is eldöntheti a döntőbe jutást. Így is történt, a találatot pedig Jakab József jegyezte, ezzel a 2017-es szombathelyi fesztivál után ismét döntőt vívhatott Békés vármegye együttese.

A fináléban a csoportból már jól ismert Vas vármegye legjobbjai vártak a mieinkre. Az előző napi döntetlenből tanult a viharsarki alakulat, amely ezúttal kezdettől kézben tartotta a mérkőzést. A szépen felépített akciókból négyszer is eredményesek voltak a játékosok, ezzel szemben az ellenfél erejéből csak szépítésre tellett. A vármegyei sípmesterek fokozatosan javuló teljesítményüknek köszönhetően tornagyőztesek lettek, ezzel 11 év után másodszor hódították el a serleget, és nem mellékesen a 2017-es szombathelyi fináléban elszenvedett sérelmekért is revansot vettek. Az eredményhirdetéskor a legjobb kapusnak járó díj is Békésbe került, Kovács Antal révén – írta a BMSExtra.hu.

Eredmények:

Negyeddöntő: Békés–Bács-Kiskun 4–4, gól: Jakab József, Kató Benedek, Hanyecz Bence, Fekete Zoltán. Elődöntő: Békés–Győr-Moson-Sopron 1–0, gól: Jakab József. Döntő: Békés–Vas 4–1, gól: Fekete Zoltán 2, Hanyecz Bence, Kató Benedek.

Békés vármegye válogatott névsora: Belicza Bence Péter, Buzás Balázs, Csatári Tibor, Hanyecz Bence, Lovas László, Takács Tamás, Fekete Zoltán, Barta Tibor, Jakab József, Kató Benedek, Kovács Antal, Sándor Gergő. Edzői stáb: Iványi Zoltán, Medovarszki István. Delegált játékvezető: Flinta Zoltán. Csapatvezető: Hrabovszki András JB-elnök.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)