Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Energetikai beruházások zajlanak a Gyulai Várfürdőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. január 06. 13:00
Energetikai beruházások zajlanak a Gyulai Várfürdőben
Januárban írják ki a közbeszerzési eljárást a főépület felújítására

Zajlanak a Gyulai Várfürdő saját erőből és pályázati forrásból megvalósuló beruházásai is – tájékoztatta lapunkat Kun Miklós ügyvezető igazgató.

Kun Miklós elmondta, hogy a saját erőből megvalósuló energetikai beruházások – az ötös kút felújítása, a közel húsz éve nem használt négyes kút vizének újbóli bevezetése, a belső rendszerek átalakítása, illetve a hőcserélő rendszer kapacitásának bővítése – mind folyamatban vannak.

Ezeknek a beruházásoknak a célja, hogy termálenergiával helyettesítsék az elektromos áram és a gáz használatát – tette hozzá.

Kiemelte: a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 2,88 milliárd forint 90 százalékos intenzitású támogatást nyertek el, ennek a pályázatnak része a főépület átalakítása. Ehhez a beruházáshoz kapcsolódva került vissza a Gyulai Várfürdőhöz az az épület, ahol eddig a reumatológiai szakrendelés volt, ott öltözőket alakítanak ki, illetve odaköltözik a masszázs és gyógyászati részleg is.

A tervek között szerepel a kupolás wellness átalakítása is, amelynek helyén egy wellness- és szaunaközpontot szeretnének létrehozni.

Kun Miklós hangsúlyozta, a főépület átalakítására még januárban szeretnék kiírni a közbeszerzést, hogy minél hamarabb elkezdődhessenek a munkálatok.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)