Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több alkalommal kitehetjük a fenyőfákat idén januárban, mutatjuk, mit érdemes tudni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. január 02. 12:58
Több alkalommal kitehetjük a fenyőfákat idén januárban, mutatjuk, mit érdemes tudni
A Gyulai Közüzemi NKft. azt kéri, ne maradjon semmi a fákon

Vannak, akik nem várnak vízkeresztig a karácsonyfa leszedésével, vannak, akik tovább hagyják feldíszítve a fenyőjüket. Tudják ezt a Gyulai Közüzemi NKft.-nél is, a cég ezért idén is több alkalommal szállítja el a lecsupaszított fákat. 

Bányai György üzemvezető-helyettes lapunknak kiemelte: más a szabály akkor, ha családi házban élünk, és akkor, ha lakótelepen szabadulnánk meg a fától, de az mindannyiunkra vonatkozik, hogy teljesen le kell csupaszítanunk a kirakott fenyőt.

– A családi házas övezetek esetében a zöldhulladék elszállításnak napjain tegyék ki a karácsonyfákat a lakók. A lakótelepeknél pedig azt kérjük, hogy lehetőleg ne csak a lépcsőház elé rakják ki a fenyőket a lakosok, hanem egy kupacba, az út szélére. Ez nagy segítség nekünk, mert így könnyebben el tudják a fákat szállítani a kollégáink. Ezeken a területeken zöld kuka nincs, de itt is heti rendszerességgel fogjuk elszállítani a fákat – fejtette ki.  

Bányai György azt kérte: a szaloncukor papírja, akasztója és díszek ne maradjanak a fákon, ahogy a csillagszóró-maradványoktól is szabadítsuk meg karácsonyfáinkat, mert a komposztálásnál, darálásnál problémát okozhatnak, és akár a gépet is tönkretehetik a fákon maradt apró, szilárd darabok.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)