Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Színházi Olimpia helyszíne lesz Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. december 26. 10:00
A Színházi Olimpia helyszíne lesz Gyula
Külföldi és határon túli produkciók érkeznek a fürdővárosba

A Gyulai Várszínház is csatlakozik a 2023-as 10. Színházi Olimpiához, amelynek keretében április 1. és július 1. között 70 helyszínen 550 előadás várja a közönséget Budapesten és számos vidéki településen.

A szervezők honlapjukon kiemelték: 35 ország 200 társulata érkezik Magyarországra húsvéttól Szent Iván éjjeléig. A magyarországi olimpiához csatlakozó budapesti és a vidéki teátrumok egy külföldi és egy határon túli produkciót fogadnak, hogy melyeket, arról maguk döntenek. A programok között szerepelnek prózai, zenés és táncelőadások, gyermek- és ifjúsági színházi darabok, de lesznek utcaszínházi látványosságok, könyvbemutatók, workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és konferenciák is. Az olimpia kínálatának szakrális vonulatát a passióelőadások jelentik – írták.

A Gyulai Várszínház közösségi oldalán bejelentette: a tervek szerint június végén látható lesz Gyulán a Kolozsvári Állami Magyar Színház, az SNT Drama Ljubljana és a Konstancai Állami Színház közös produkciója, a Prométheusz ’22, a Barcelona Flamenco Balett Luxuria című előadása és az olasz Teatro Potlach Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című előadása.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)