Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is adományoztak az Állatotthon Alapítványnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. december 20. 15:28
Idén is adományoztak az Állatotthon Alapítványnak
A Karácsonyi János katolikus gimnázium diákjai minden évben gyűjtést szerveznek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Karácsonyi János katolikus gimnázium diákjai gyűjtést szerveznek az Állatotthon Alapítványnak. A tanulók az idén összegyűlt adományokat december 20-án adták át Tölgyesi Anikó telephelyvezetőnek.

Bengery Zsoltné, az iskola igazgatója elmondta, körülbelül öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg először a gondolat a diákokban és a tanárokban, akik szívügyüknek tekintik az állatok sorsát, hogy gyűjtést szerveznek az alapítványnak. Idén élelmet, illetve takarókat és szőnyegeket is adományoztak.

A kezdeményezéshez idén is csatlakozott Görgényi Ernő polgármester, aki tíz zsák táppal jártul hozzá a gyűjtéshez. A városvezető kiemelte: nagyon örül annak, hogy a katolikus gimnázium diákjai 2022-ben is útjára indították a kezdeményezést, amelyhez az intézmény minden tagja csatlakozott, ez pedig sokat elárul a tanulók gondolkodásmódjáról és lelkivilágáról, hogy egy ilyen ügy fontos számukra.

tölgyesi anikóbengery zsoltné és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Tölgyesi Anikótól megtudtuk, a mai napon 347 állatot látnak el a telepen, az elmúlt hét minden napján érkezett hozzájuk kutya. Aláhúzta: sok menhely kénytelen bezárni, mert sem hellyel, sem anyagilag nem bírják a terhelést, de ők nem szeretnének ide jutni, ezért bízik a gyulaiakban és a diákokban.

Hozzátette: az Állatotthon Alapítvány közösségi oldalán és honlapján is megtalálhatók az elérhetőségeik, számlaszámuk, illetve az adó egy százalékát is bárki felajánlhatja, de minden támogatást szívesen fogadnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)