Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabóné Laczkó Gabriella lett az év Békés megyei könyvtárosa

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. december 06. 17:00
Szabóné Laczkó Gabriella lett az év Békés megyei könyvtárosa
A gyulai könyvtár igazgatóhelyettese 1982 óta dolgozik a bibliotékában

szabóné laczkó gabriella

Forrás: facebook.com/mjvk.gyula

Szabóné Laczkó Gabriellát, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatóhelyettese érdemelte ki 2022-ben az Év Könyvtárosa Békésben címet. Az elismerést december 5-én adták át.

Dézsi János, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés megyei szervezetének elnöke elmondta, a díjat a 2000-es években alapította a Békés Megyei Könyvtár és az MKE megyei szervezete.

Az elismerést minden évben az Békés megyei kistelepülési könyvtárban dolgozó könyvtáros részére adományozzák, aki munkájával, megbízható feladatellátásával hozzájárul a megye könyvtári szolgáltató helyein végzett magas szintű könyvtári tevékenységhez.

Szabóné Laczkó Gabriella 1982. augusztus 1-jén kezdett dolgozni a gyulai bibliotékában, első megbízásai a német báziskönyvtári tevékenységhez kapcsolódtak. Pályakezdése óta elégedettek voltak vele a vezetők és a könyvtárhasználók is.

A szegedi Somogyi Károly Megyei Könyvtárban könyvtárkezelői végzettséget szerzett, majd főiskolai tanulmányokat folytatott a Szent István Egyetemen, illetve azóta is folyamatosan bővíti tudását szakmai tanfolyamokon, továbbképzéseken.

1994-ben német olvasótermet nyitottak a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, a gyűjteménnyel kapcsolatos összes munka az ő vállára nehezedett, a mai napig gondozza azt. Később tennivalói kiegészültek a folyóiratolvasóval kapcsolatos munkával, annak vezetését is ellátta 2014-ig.

2012 óta a városi könyvtár igazgatóhelyettese lett, a megbízatás részeként segíti a vezetést, az irányítást. Magas színvonalú munkavégzése mellett jól megtalálja a hangot kollégáival, akik bátran fordulnak hozzá kérésekkel, kérdésekkel, kikérik a véleményét.

Szabóné Laczkó Gabriella lapunk kérdésére elmondta, nem számított az elismerésre. de nagyon jól esett neki, hiszen sosem kapott még ilyen díjat. Kiemelte: úgy érzi, a díjjal az elmúlt negyven évét ismerték el, amely alatt mindig igyekezett precízen, lelkiismeretesen dolgozni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)