Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - KoraParkot létesítenek Gyulán, a Bodoki-majorban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. május 25. 12:11
KoraParkot létesítenek Gyulán, a Bodoki-majorban
Igyekeznek új szolgáltatásokkal segíteni a térségben élő koraszülött gyermekeket nevelő családok hétköznapjait

Szabadidős játszóparkot létesít Gyulán a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány. A KoraParkot a tervek szerint nemcsak a koraszülött gyerekeket nevelő családok számára, hanem minden helyi és környékbeli településen élő kisgyermeket nevelő család számára elérhető volna.

Lapunknak Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: alapítványuk 2016 óta dolgozik a koraszülöttek helyzetének javításáért, és közadakozásból negyedik éve üzemelteti a koraszülöttmentőt.

Hozzátette: a jövőben szeretnék tevékenységüket kiszélesíteni, és új szolgáltatásokkal segíteni a térségben élő koraszülött gyermekeket nevelő családok hétköznapjait.

– Most már a 2,3 hektáros helyszín alapítványunk tulajdona. Sok tervünk van vele, egy szabadtéri, gyermekeknek szánt szórakoztató területet szeretnénk kialakítani, de egyéb programokat is tervezünk. Bár a forrásaink korlátozottak, de elképzeléseink között van egy fejlesztőközpont, játszótér létrehozása is – fejtette ki a tervezett KoraPark kapcsán. 

Mint megtudtuk, az Élővíz-csatorna melletti telek a közúttól 700 méterre helyezkedik el, és két irányból is megközelíthető. A terület fekvése, elhelyezkedése és mérete is alkalmas a projekt megvalósítására.

Az ötletgazdák komplex szolgáltatásokban gondolkodnak, olyan fejlesztőparkot alakítanának ki, ami a fogyatékkal élő és a mozgásszervi problémákkal küzdő gyermekek számára is nyújt majd szabadtéri fejlesztési lehetőséget. A programot két ütemben tervezik megvalósítani.

A szervezők gyűjtési akciót indítottak, amelyhez várják a lakosság és a támogatók segítségét. Akik szívesen csatlakoznának, az 54000131-11035374-00000000 számlaszámra utalással tudják támogatni a gyulai szabadidőpark létrehozását.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)