Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeresen rajtolt az Amazonok csapata a futsalligában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 20. 11:00
Sikeresen rajtolt az Amazonok csapata a futsalligában
Gyulai Amazonok–Újfehértói SK 5–2  (2–1)

Gyulai Amazonok: Szűcs Beatrix, Lovas Laura, Hack Fanni, Mezei Virág, Pintye Vivien. Csere: Kósa Noémi, Szappanos Katalin, Paál Dalma, Sovány Dorina, Kurai Nikolett és Molnár Kitti. Edző: Molnár Zoltánné.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Az NB II.-es futsalbajnokság harmadik fordulójában a Gyulai Amazonok felnőttcsapata az Újfehértóti SK együttesét látta vendégül november 19-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

A gyulai csapat befejezte őszi szereplését labdarúgó-bajnokságban, így a téli időszakban a futsalpontvadászatban mérkőzik meg riválisaival. A soros fordulóban a fürdővárosi csapat a 6–2-as győzelemmel rajtoló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ellenfelével nézett szembe.

A találkozó kőkemény párharcnak ígérkezett. Mindkét csapat fegyelmezetten labdázott, ám nem hiányoztak a kemény belépők sem a repertoárból.

Ahogy teltek a percek, a gyulai együttes úgy került fölénybe riválisával szemben, ami a nyolcadik percben érett góllá, amikor Molnár Kitti lövése talált utat a vendégek kapujába. A válaszra azonban nem sokat kellett várni, a hazaiak hibáját Szilágyi Hanna használta ki a 11. percben (1–1).

Öt perccel később Molnár Kitti elemi erővel rúgta kapura a labdát, így egygólos gyulai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok (2–1).

A második félidőben már pontosabbak lettek a gyulai támadások, Sovány Dorina a 23. percben növelni tudta csapat előnyét, majd Paál Dalma is találatot szerzett (4–1).

A 32. percben Sovány Dorina 5–1-re módosította az állást, ám a vendégcsapat az utolsó hat percre komoly erőket mozgatott meg. Az újfehértói rohamok a 36. percben meghozták a vendégcsapat második gólját, de az utolsó pillanatig támadásokat vezető hazai gárda meggyőző fölénnyel söpörte be a győzelemért járó pontokat.

– Idény eleji formát mutattunk, de örülök, hogy több lány is lehetőséget kapott a mérkőzésen. Hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, ennek ellenére magabiztosan tudtuk itthon tartani a három pontot. Úgy gondolom, hétről hétre fogunk belelendülni a játékba, és egy remek bajnokságnak nézhetünk elébe – értékelt Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok csapata a következő körben az Eger SE otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)