Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kék lesz az Almásy-kastély a gyermekjogi világnapon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 19. 16:00
Kék lesz az Almásy-kastély a gyermekjogi világnapon
Az intézmény idén harmadik alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez

Kék színű fényfestést kap a gyulai Almásy-kastély a gyermekjogi világnapon november 20-án. A gyulai várral szemben álló látogatóközpont idén harmadik alkalommal csatlakozik az UNICEF kezdeményezéshez – tájékoztatta lapunkat közleményében a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc NKft.

Fotó: Erkel Ferenc NKft.

Mint írták, a kezdeményezés az 1989-ben november 20-án lépett életbe a gyermekjogi egyezmény, amely összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyeket minden államnak biztosítania kell a gyermekek számára, így a gyermekek életben maradását, fejlődését, védelmét és a társadalomban való részvételét biztosító jogokat.

Kiemelték: az egyezmény az államokra nézve fogalmaz meg rendelkezéseket, de mindenki felelősséggel tartozik a gyermekekért, ez ösztönzi az Almásy-kastély munkatársait, hogy ebben az évben is csatlakozzanak a programhoz.

A látogatóközpont több hasonló kezdeményezésben vesz részt minden évben: az épület minden tavasszal, az autizmus világnapján kékben ragyog, október 1-jén, a mellrák elleni küzdelem világnapján rózsaszín, míg november 17-én, a koraszülött világnapon kék színű világítást kap.

A 2018-ban Európa 40 legjobb múzeuma közé bekerült gyulai Almásy-kastély a sötétedést követően másnap reggelig kap kék világítást november 20-án, vasárnap.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)