Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai kapus a rendőrválogatott védelmének oszlopa

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 19. 13:00
Gyulai kapus a rendőrválogatott védelmének oszlopa
Kajári János labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőt vívott a nemzeti csapattal

kajári jános (jobb oldalon, sárga mezben)

Forrás: facebook.com

Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Svájc ellen lépett pályára a magyar rendőr-labdarúgóválogatott november 8-án. A Wohlenben lejátszott találkozón a kontinensbajnokságon való szereplés volt a tét.

Az sorsdöntő meccsen az egyenruhás nemzeti tizenegy szerezte meg a vezetést, ám a svájci rivális végül 2-1-es arányban megnyerte a selejtezőt, így a nemzeti rendőrválogatott nem lehet ott a Európa-bajnokságon.

A gyulai Kajári János elmondta, két hónapja készül együtt a 18 fős magyar keret, amely egy-egy napos edzésekkel és edzőtáborokkal melegített a svájci gárda elleni mérkőzésre.

– Mindenki motiváltan és lelkesen érkezett szállodába. Az utolsó edzésen azonban bokasérülés miatt elveszítettük csapatkapitányunkat, egy másik játékosunk pedig estére belázasodott. Az ellenfél erejéről semmit nem tudtunk. Számunkra kiválóan kezdődött a mérkőzés, hiszen egy szögletből megszereztük a vezetést. A svájci gárda azonban váltani tudott, ami a végén sikerhez vezette, 2-1 győzelmet értek el.

Kajári János a labdarúgást Gyulán kezdte, ahol végigjárta az összes korosztályt, majd az NB III.-as felnőttcsapatban is szerepet kapott. A gyulai évek után Kondoroson és Füzesgyarmaton is játszott, majd a munkahelyén, a rendőrségen is kamatoztathatta tudását.

– 2015 óta mondhatom magam stabil kerettagnak a válogatottban. Egy válogatóra hívtak fel Budapestre, hogy szeretnének megnézni. Egy éve indult el egy folyamat, amikor is az ország több pontjáról hívtak meg embereket, hogy próbáljanak egy stabil, összeszokott csapatott építeni. Ennek az útnak még az elején járunk, de mostanra összejött egy erős mag, amelyre lehet építkezni – ismertette Kajári János.

Hozzátette, mindenki csalódott volt a meccs végén, hiszen tudták, hogy egy kis szerencsével akár nyerhettek is volna, de nem lehetnek elégedetlenek, hiszen mindenki becsületesen tette a dolgát.

– A csapat építése tovább folyik, a célunk, hogy kijussunk egy világeseményre. Ez nagyon nagy eredmény lenne, hiszen előtte még egy magyar rendőrválogatottnak nem sikerült.

A magyar válogatott összeállítása: Kajári János, Iványi Bence, Kramcsák Dávid, Kővári Balázs, Hushegyi Csaba, Takács Viktor, Orosházi Dávid, Orosz Ferenc, Bobcsák Milán, Péli Tamás, Papp Ádám. Csere: Dezső Krisztián, Szabó Szilárd, Tóth Attila, Gajdos Gergő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)