Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 703 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 16. 08:53
Országos határrendészeti összesítő: 703 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök november összesen 460 határsértőt tartóztattak fel, és 243 főt megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon, Városföld, Tompa, Hercegszántó, Újmohács, Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás közigazgatási területén 11 esetben 27 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád megyében, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén 15 esetben 304 határsértőt állítottak meg.

Budapesten három határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében, Inárcs, Bag és Szigetszentmiklós területén 66 határsértőt állítottak meg.

Győr-Moson-Sopron megyében, Muzsaj, Nagycenk és Hegyeshalom területén 43 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében, Tata területén 13 határsértőt állítottak meg.

Baranya megyében, Pécsvárad területén egy határsértőt tartóztattak fel.

Tolna megyében három illegális migránst tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában két esetben Bács-Kiskun, kilenc esetben Csongrád-Csanád megyében 243 főt akadályoztak meg a rendőrök az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hat esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség pécsi osztályának jelzése alapján Hegyeshalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 1-es főúton november 15-én 8 óra 20 perckor a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy osztrák honosságú kistehergépkocsit. A jármű a Hegyeshalom-Rajka vasúti átjárónál balesetet okozott. Vezetője kiugrott a kocsiból, amelyben 13 szír férfi tartózkodott. A sofőrt a rendőrök, a helyszín közelében elfogták.

Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 55-ös főúton november 15-én 1 óra 35 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel állampolgárságú férfit, egy lengyel honosságú Citroen Jumper típusú jármű vezetőjét. A gépkocsiban 23 szír férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség pécsi osztályának jelzése alapján Muzsaj közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M85-ös autóúton november 15-én 8 óra 10 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 45 éves svéd állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsit vezetett. Az autóban 11 szír férfi tartózkodott.

Nagycenk közigazgatási területén, lakott területen kívül november 15-én 9 óra 15 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 36 éves moldáv állampolgárt, aki egy román honosságú személygépkocsit vezetett. Az autóban 20 szír férfi tartózkodott.

Inárcs közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M5 autópályán november 15-én 11 óra 53 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 29 éves román állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsit vezetett. Az autóban hét szír férfi tartózkodott.

Tata közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M1 autópályán november 15-én 20 óra 17 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy  43 éves román állampolgárt, aki egy osztrák honosságú személygépkocsi vezetett. Az autóban 12 szír és egy török férfi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)