Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 480 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 14. 08:13
Országos határrendészeti összesítő: 480 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 13-án 340 határsértőt tartóztattak fel, és 140 embert megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében hat esetben 21 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Nagybaracska, Petőfiszállás és Bócsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében 23 esetben 290 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Mórahalom, Ruzsa, Szatymaz, Kiszombor, Zákányszék, Szeged és Röszke közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében egy alkalommal Nagycenknél egy; Tolna megyében két ízben Szekszárdon és Fácánkertnél nyolc; Pest megyében egy esetben Törökbálint külterületén 17; Komárom-Esztergom megyében egy alkalommal Komáromnál három határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során vietnámi, marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun egy, Csongrád-Csanád megyében hét esetben összesen 140 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét ember ellen indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.

Ruzsa külterületén november 13-án 9 óra körül fának ütközött egy gépkocsi. A rendőrök vezető és utasok nélkül találtak rá a járműre, de a helyszín közelében 12, magát afgán és indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott, aki elmondta, hogy a balesetet szenvedett autóban utaztak. A sofőr, egy 32 éves bolgár férfi elmenekült, őt még aznap 13 óra körül Balotaszállásnál fogták el.

A Készenléti Rendőrség illegális migráció elleni osztályának jelzése alapján az M0-ás autóúton, Törökbálintnál állítottak meg november 13-án 18 óra 10 perckor egy német honosságú teherautót. A járművet egy 45 éves ukrán állampolgár vezette, mellette társa, egy 48 éves német állampolgár utazott. A raktérben 17, magát indiai állampolgárnak valló illegális migránst találtak.

A Készenléti Rendőrség szegedi osztályának jelzése alapján november 13-án 22 óra 25 perckor a járőrök ellenőrzés alá vonták egy magyar honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 33 éves szlovák férfit, valamint három, ugyancsak szlovák állampolgárságú társát. Az autóban további három külföldit találtak, akik azt állították, hogy Afganisztánból indultak útnak.   

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről. A járművezetőkkel és társaikkal szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)