Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három egészséges köret a jobb laboreredményekért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. november 09. 18:00
Három egészséges köret a jobb laboreredményekért
A köreteinek megválasztása jó módszer lehet elindulnia egy egészségesebb élet felé

Idősebb korban gyakran eljöhet a sokkoló pillanat, mikor egy vérvételt követően a kritikusnak ítélt értékek miatt a körzeti orvos beutalót nyom a kezünkbe. Majd azt vesszük észre, hogy már kísérleteznek rajtunk egy megbízhatónak vélt új gyógyszerrel. De van más út!

Még ha olyan betegségben is szenved az ember, amelyhez elengedhetetlen a gyógyszeres kezelés, az orvosok azon az állásponton vannak, hogy egészségtudatos hozzáállás nélkül egyik gyógyszer sem tud csodát tenni. A köreteinek megválasztása jó módszer lehet elindulnia egy egészségesebb élet felé.

Kuszkusz

Tápláló, antioxidánsokban és rostban gazdag, magas szeléntartalmú étel, mellyel a szívünkért is sokat teszünk. Segíti az emésztést, közepes (65) glikémiás indexszel bír, ami azt jelenti, hogy ha ez az érték minél alacsonyabb, annál kevesebb glükóz jut a szervezetünkbe a felszívódása során. Ha egy étel magas glikémiásindex-értékkel bír, a vércukorszintre és inzulinszintre negatív hatással van, a gyors emelkedést gyors szintesés követi, amely éhségérzetet eredményez röviddel az étkezést követően.

Bulgur

Gazdag B-vitaminban, rostokban és ásványi anyagokban. Mivel lassan felszívódó szénhidrát, később is éhezünk meg fogyasztását követően. 100 gramm fogyasztása esetén fedezi egymagában a napi szükséges rostbevitelt és glikémiás indexe csak 50.

Köles

Értékes fehérje, aminosavtartalma jelentős, jó immunerősítő, mely jótékony hatással van szervezetünkre. Magas rosttartalma segíti az emésztést és a vércukorszintet is rendben tartja. Emellett gazdag E- és B-vitaminban, magnéziumban és káliumban. Glikémiás indexe 71, ami alacsonyabb a rizséhez (87) vagy a sült burgonyáéhoz (85) képest.

A felnőtteknek javasolt napi 25 g élelmirost-bevitellel a koleszterinszint csökkentéséért is sokat teszünk. A párolással a felesleges zsiradékoktól is megkíméljük szervezetünket, melyet a BTESZ által kínált fogások elkészítésénél szem előtt tartunk.
Tudjuk, hogy a tradícionális ételek ízélményei áthatják a családi eseményeket, örömforrást jelentenek.

Önnek nem kell kompromisszumot kötnie és döntenie az egészsége vagy a hagyományos ízek szeretete között, csupán változatos étlapunkról választania. Nyugdíjasok részére biztosított, kétfogásos, finom ebédünkért (leves+főétel) és további információkért hívja ingyenesen a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió zöld számát: 0680/900-368, vagy tekintse meg a rendelés menetét a https://btesz.hu/etlap-b/ honlapon.

Válasszon jövő heti étlapunkról, majd hívjon minket:

11.14. HÉTFŐ
A: Magyaros zöldbableves, lecsós sertésszelet, tarhonya
B: Sóskaleves, vegyes sertéspörkölt, főtt burgonya

11.15. KEDD
A: Zellerkrémleves, csikóstokány, főtt tészta
B: Karfiolleves, szezámmagos csirkemell, sárgarépás rizs

11.16. SZERDA
A: Csontleves, milánói makaróni
B: Reszelttészta-leves, sült kolbász, kelkáposzta-főzelék

11.17. CSÜTÖRTÖK
A: Erdei gyümölcsleves, sertéspecsenye, forgatott burgonya
B: Zöldborsóleves, csirkepaprikás, főtt tészta

11.18. PÉNTEK
A: Csirkeraguleves, slambuc
B: Gulyásleves, túrós béles

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)