Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 726 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 07. 08:48
Országos határrendészeti összesítő: 726 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 6-án 323 határsértőt tartóztattak fel, és 403 főt megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök hét esetben 15 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kelebia, Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében 19 esetben 278 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Röszke, Ruzsa, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén.     

Budapesten három, Győr-Moson-Sopron megyében egy, Heves megyében két, Komárom megyében kilenc, Pest megyében 14, Vas megyében egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében egy esetben három, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 400 főt akadályoztak meg az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt öt embert fogtak el, embercsempészés miatt pedig két ember ellen indult büntetőeljárás.

Ásotthalom közigazgatási területén, az 55. számú főúton november 6-án 21 óra 45 perc körül a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy cseh honosságú tehergépkocsit, amit egy azeri állampolgár vezetett. A jármű rakterében 29 férfi és egy nő tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Ásotthalom közigazgatási területén, az 55. számú főúton november 6-án 22 óra 50 perc körül a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú tehergépkocsit, amit egy szír állampolgár vezetett. A gépkocsiban kilenc magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)